Gorilla Glass 4 reklama

Corning tvrtka koja stoji iza Gorilla Glass zaštite zaslona radi na razvoju nove generacije ojačanog stakla. Osim od ogrebotina Gorilla Glass 4 bi trebao štititi zaslone i prilikom padova na tvrde površine poput betona.

Tvrtka trenutno opskrbljiva većinu proizvođača pametnih telefona i tableta i njihov proizvod poprilično štiti uređaje od sitnih ogrebotina poput ogrebotina od kovanica ili ključeva. Međutim, prethodne generacije Gorilla Glass zaštite pokazale su se potpuno neučinkovite za zaštitu od padova.

Najveći problem je s novim smartphonovima što se njihovi zasloni vrlo lako razbiju već prilikom prvog pada na tvrdu površinu i za većinu njih je potrebno mijenjati cijeli dodirni zaslon, a ne samo staklo.

Corning je na svojoj stranici izdao priopćenje u kojem stoji kako je Gorilla Glass 4 duplo otporniji od konkurencije i da preživljava čak 80 % padova, što pokazuju rezultati njihovog testiranja.  Nova generacija neće biti ništa teža u odnosu na prethodnu, dok nivo prozirnosti ostaje isti, što garantira kristalno čist prikaz na zaslonu.

Tvrtka je priznala da konkurentski Saphire Glass nudi bolju zaštitu uređaja od grebanja, no osim što je proizvodnja Saphire Glassa kompliciranija, ova vrsta zaštitnog stakla je mnogo teža, dok je lomljivost ista kao i kod  Corningovog Gorilla Glassa.

Četvrta generacija ove zaštite zaslona će se početi ugrađivati već ove godine na neke od  novih modela pametnih telefona, tableta, pametnih satova i prijenosnika.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here