BlackBerry Priv dizajn

BlackBerry Priv je prvi pametni telefon ovog proizvođača baziran na Android operativnom sustavu. Uređaj je namijenjen onima kojima je sigurnost podatka na prvom mjestu, bilo da se radi o poslovnim ili privatnim korisnicima.

S obzirom da je 90 % Android mobitela ranjivo na Stagefright bug, ciljano tržište je vrlo veliko. BlackBerry je razvio poseban softver koji vlasnicima ovog telefona omogućava potpunu kontrolu nad svim postavkama privatnosti unutar aplikacija, kao i  WatchDox softver za privatno dijeljenje podataka,  BBM Meetings aplikaciju za privatne video konferencije i SecuSUITE aplikaciju za privatne razgovore.

Osim privatnosti, BlackBerry Priv se od ostalih Androida razlikuje po tome što ima i fizičku tipkovnicu, koju odavno nismo vidjeli na nekom mobilnom telefonu.

BlackBerry Priv tehničke specifikacije i cijena

Uređaj dolazi s 64-bitnim Snapdragon 808 procesorom (dual-core 1.8 GHz Cortex-A57 i quad-core 1.4 Cortex-A53), 5.4 inčnim zaslonom 2540 x 1440 px rezolucije, koji je presvučen s Gorilla Glass 4 zaštitnim slojem.

Ostale specifikacije uključuju 3 GB RAM-a, 32 GB interne memorije, 18 MP kameru na stražnjoj strani s OIS-om i automatskim fokusom, 2 MP prednju kameru s video stabilizacijom i baterijom kapaciteta 3410 mAh koja bi trebala izdržati do 24 sata umjerenog korištenja.

BlackBerry Priv će se prodavati po cijeni od 700 US $ u SAD-u, a već su otvorene i predbilježbe. Prvi primjerci bi trebali doći kod svojih kupaca 16. studenog.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here