BlackBerry z30 prednja i stražnja strana uređaja

Prema očekivanja, BlackBerry je upravo predstavio Z30 – svoj najnoviji model koji će biti opremljen s novim BlackBerry 10.2 operativnim sustavom.

BlackBerry Z30 – Specifikacije

Z30 ima zaslon dijagonale 5 inča, a radi se o Super AMOLED kapacitivnom zaslonu osjetljiv na dodir, rezolucije 1280 x 720 px. Što se tiče ostalog hardwarea, u ovaj pametni telefon je ugrađen 1.7 GHz Snapdragon S4 Pro procesor  i 2 GB radne memorije. Baterija od 2880 mAh bi trebala omogućiti do 25 sati uporabe telefona.

Dimenzije uređaja su 140.7 x 72 x 9.4 mm, a BlackBerry Z30 ima i dvije kamere – 8MP s f/2.2 lećom i 2 MP kameru za video pozive. Zanimljivost ovog uređaja je posebna antena koja bi, prema tvrdnjama proizvođača, trebala omogućiti dobar prijem u područjima gdje je slab signal mobilne mreže.

BlackBerry 10.2 OS

Kao što je već spomenuto, BlackBerry Z30 će imati i najnoviji BlackBerry 10.2 OS, koji donosi nove notifikacije, Wi-Fi Direct značajku za dijeljenje bežične mreže, kao i još neke novotarije.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here