Yahoo Messenger je ugašen

Jučer je Yahoo zauvijek ugasio nekada vrlo popularni komunikacijski servis Yahoo Messenger. Prva verzija je izašla prije 20 godina još u ožujku 1998 pod nazivom Yahoo Pager, a godinu dana nakon toga klijent je preimenovan u Yahoo Messenger.

U prvoj polovici 2000-tih bio je jedan od najpopularnijih chat klijenata, uz također sada već ukinuti MSN Messenger. Yahoo je prije nekoliko tjedana najavio da će ugasiti ovaj servis i da korisnici mogu preuzeti povijest svojih razgovora na svoje računalo.

- Oglas -

Kao razlog ukidanju navodi se to što klijent više ne zadovoljava potrebe današnjih korisnika i da su se komunikacijski sustavi u proteklom vremenu evoluirali. Sam Yahoo preporučuje korištenje konkurencijskih servisa za ovu namjenu poput Facebook Messengera, Vibera, WhatsAppa ili Skypea.

Yahoo Squirrel kao alternativa

Tvrtka trenutno razvija novi, moderni komunikacijski servis pod nazivom Yahoo Squirrel koji je dostupan u obliku iOS i Android mobilne aplikacije, no trenutno je broj korisnika ograničen te će za korištenje biti potrebna pozivnica.

Yahoo Squirrel osim klasičnog slanja i primanja poruka podržava tajne sobe za privatne razgovore, kao i slanje datoteka. Iz Yahooa nisu objasnili kada će ovaj servis biti dostupan svima.

Oglas
Saša Urličić
Osnivač i glavni urednik bloga Vidi više. Zaljubljenik u tehnologiju posebno u gadgete s ekranima.

Vezani članci

WhatsApp uvodi samouništavanje medijskih zapisa

WhatsApp je trenutno najpopularnija platforma za razmjenu poruka kako na Androidu tako i na...

Uskoro ćete moći slati SMS poruke putem web preglednika

Ukoliko se navodi s XDA foruma pokažu točnima, korisnici će uskoro moći slati SMS...

Sada možete slati SMS poruke putem Facebook Messengera

Facebook je najavio uvođenje velike promjene u Android aplikaciju Facebook Messengera – mogućnost slanja...

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Možda vas zanima

Aktualno

Samsung Galaxy A52s specifikacije

Samsung Galaxy A52s je novi telefon iz srednjeg ranga Androida s kojim će tvrtka pokušati konkurirati Xiaomi i OnePlus telefonima. Smartfon je nadogradnja Galaxy A52...

Redmi 10 – Novi cjenovno pristupačni Xiaomi pametni telefon

Ranije ovog proljeća Xiaomi je predstavio Redmi Note 10 kao jednog od cjenovno najpristupačnijih telefona s cijenom od oko 1400 kn. Sada je došlo vrijeme...

Google Pixel 5a će biti jeftiniji od Pixela 4a

Google bi trebao krajem ovog mjeseca predstaviti Pixel 5a, prema nekim najavama službeno predstavljanje bi se trebalo održati 26.kolovoza. Jedan od najočekivanijih Android telefona...