yahoo Messenger logotip

Jučer je Yahoo zauvijek ugasio nekada vrlo popularni komunikacijski servis Yahoo Messenger. Prva verzija je izašla prije 20 godina još u ožujku 1998 pod nazivom Yahoo Pager, a godinu dana nakon toga klijent je preimenovan u Yahoo Messenger.

U prvoj polovici 2000-tih bio je jedan od najpopularnijih chat klijenata, uz također sada već ukinuti MSN Messenger. Yahoo je prije nekoliko tjedana najavio da će ugasiti ovaj servis i da korisnici mogu preuzeti povijest svojih razgovora na svoje računalo.

Kao razlog ukidanju navodi se to što klijent više ne zadovoljava potrebe današnjih korisnika i da su se komunikacijski sustavi u proteklom vremenu evoluirali. Sam Yahoo preporučuje korištenje konkurencijskih servisa za ovu namjenu poput Facebook Messengera, Vibera, WhatsAppa ili Skypea.

Yahoo Squirrel kao alternativa

Tvrtka trenutno razvija novi, moderni komunikacijski servis pod nazivom Yahoo Squirrel koji je dostupan u obliku iOS i Android mobilne aplikacije, no trenutno je broj korisnika ograničen te će za korištenje biti potrebna pozivnica.

Yahoo Squirrel osim klasičnog slanja i primanja poruka podržava tajne sobe za privatne razgovore, kao i slanje datoteka. Iz Yahooa nisu objasnili kada će ovaj servis biti dostupan svima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here