Novi dizajn Skype aplikacije

Iz Microsofta su objavili da izlazi novi potpuno redizajnirani Skype. Odmah na prvi pogled je vidljiv novi minimalistički dizajn po uzoru na Viber i WhatsApp gdje se s glavnog prozora jednostavno može chatati s prijateljima.

Osim dopisivanja, na koje je stavljen fokus u aplikaciji, dodana je značajka za pretraživanje unutar razgovora kao i mogućnost umatanja sadržaja putem dodataka. Ovi dodaci omogućavaju primjerice umetanje videa s YouTubea ili gifova  Giphya u chat.

Novina je i mogućnost slanja videa po uzoru na Snapchat. Na snimljene video uratke možete dodati naljepnice ili tekst prije slanja sadržaja osobi ili osobama s kojima komunicirate. Uveden je i prozor s prikazom zanimljivih priča kao na Snapchat stories. Na ovom prozoru se prikazuju postovi vaših prijatelja na Skypeu, a vi na njih možete reagirati s emotikonima.

Microsoft je objavio kako novi Skype se već šalje korisnicima na Androidu, dok za Windows, iOS i Mac operativne sustave će biti dostupan uskoro.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here