WhatsApp će omogućiti prijenos poruka između Androida i iPhonea

WhatsApp radi na novoj značajci koja bi prijelaz s iPhonea na Android i obrnuto učinila što lakšim.

U idućim tjednima korisnicima ovog popularnog servisa bi trebalo biti omogućeno korištenje na više uređaja istovremeno. Uz to trebalo bi biti i omogućeno da prebace svoje poruke s telefona na telefon bez obzira koji operativni sustav koriste.

- Oglas -

Trenutno ako  koristite iPhone za prebacivanje poruka na drugi uređaj potrebno je spremiti razgovore u oblak i onda ih vratiti na drugom uređaju. Istu stvar potrebno je napraviti i na Androidu, gdje se za sigurnosno kopiranje koristi Google Disk.

No, u budućnosti WhatsApp želi da se korisnici mogu povezati na WhatsApp s istim računom na više uređaja, kao što imamo na  aplikaciji Telegram. Tako ako budete koristili WhatsApp na Androidu i iPhoneu imati ćete iste razgovore na oba uređaja.

Prema informacijama dostupnim na WABetaInfo stranici ova značajka je već u razvoju, no ne postoji točna informacija kada bi se trebala implementirati u završnu verziju aplikacije.

Budući da je ovo jedna od velikih novina u WhatsApp-u bitno je da se osigura da se funkcionira kako je predviđeno. Sigurno programeri imaju dosta posla jer moraju ispočetka napisati kod alata za migraciju na obje platforme.

Oglas
Saša Urličić
Osnivač i glavni urednik bloga Vidi više. Zaljubljenik u tehnologiju posebno u gadgete s ekranima.

Vezani članci

WhatsApp u EU neće smjeti dijeliti podatke s Facebookom

Prošli tjedan svi korisnici WhatsAppa su obaviješteni o promjenama u uvjetima korištenja ove aplikacije....

WhatsApp uveo mogućnost da zauvijek utišate obavijesti

WhatsApp je napokon uveo jednu opciju koja je trebala biti već duže vrijeme –...

WhatsApp uvodi samouništavanje medijskih zapisa

WhatsApp je trenutno najpopularnija platforma za razmjenu poruka kako na Androidu tako i na...

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Možda vas zanima

Aktualno

Samsung Galaxy A52s specifikacije

Samsung Galaxy A52s je novi telefon iz srednjeg ranga Androida s kojim će tvrtka pokušati konkurirati Xiaomi i OnePlus telefonima. Smartfon je nadogradnja Galaxy A52...

Redmi 10 – Novi cjenovno pristupačni Xiaomi pametni telefon

Ranije ovog proljeća Xiaomi je predstavio Redmi Note 10 kao jednog od cjenovno najpristupačnijih telefona s cijenom od oko 1400 kn. Sada je došlo vrijeme...

Google Pixel 5a će biti jeftiniji od Pixela 4a

Google bi trebao krajem ovog mjeseca predstaviti Pixel 5a, prema nekim najavama službeno predstavljanje bi se trebalo održati 26.kolovoza. Jedan od najočekivanijih Android telefona...