WhatsApp ikona

WhatsApp radi na novoj značajci koja bi prijelaz s iPhonea na Android i obrnuto učinila što lakšim.

U idućim tjednima korisnicima ovog popularnog servisa bi trebalo biti omogućeno korištenje na više uređaja istovremeno. Uz to trebalo bi biti i omogućeno da prebace svoje poruke s telefona na telefon bez obzira koji operativni sustav koriste.

Trenutno ako  koristite iPhone za prebacivanje poruka na drugi uređaj potrebno je spremiti razgovore u oblak i onda ih vratiti na drugom uređaju. Istu stvar potrebno je napraviti i na Androidu, gdje se za sigurnosno kopiranje koristi Google Disk.

No, u budućnosti WhatsApp želi da se korisnici mogu povezati na WhatsApp s istim računom na više uređaja, kao što imamo na  aplikaciji Telegram. Tako ako budete koristili WhatsApp na Androidu i iPhoneu imati ćete iste razgovore na oba uređaja.

Prema informacijama dostupnim na WABetaInfo stranici ova značajka je već u razvoju, no ne postoji točna informacija kada bi se trebala implementirati u završnu verziju aplikacije.

Budući da je ovo jedna od velikih novina u WhatsApp-u bitno je da se osigura da se funkcionira kako je predviđeno. Sigurno programeri imaju dosta posla jer moraju ispočetka napisati kod alata za migraciju na obje platforme.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here