viber mobilna aplikacija za besplatne pozive

Viber je nova, laka  za korištenje aplikacija namijenjena pozivima ili slanju poruka s vašeg pametnog telefona baziranom na Android ili iOS operativnom sustavu. Ona Vam omogućava da zovete ili šaljete poruke bilo kome bilo gdje u svijetu potpuno besplatno dok god je vaš uređaj spojen na internet vezu, bilo 3G / 4G ili Wifi.

Viber koristi VoIP tehnologiju. Iako VoIP tehnologija na mobilnim uređajima nije neka novina, njegova prednost je broj korisnika koji aplikaciju imaju instaliranu na svom telefonu, iako je taj broj manji nego broj korisnika WhatsApp-a.

Registracija je jednostavna, nije potrebno upisivati korisničko ime i lozinku, već samo broj vašeg telefona i nakon par trenutaka SMS om dobivate 4-znamenkasti pin koji je potrebno upisati kako bi završili registraciju.

Nakon instalacije aplikacije ona sama u imeniku vašeg telefona nalazi osobe koje već koriste ovu uslugu preko broja njihovog telefona.  Pozivanje je vrlo jednostavno kada pozivate kontakt iz izbornika možete odabrati da li želite uputiti poziv preko Vibera ili normalan GSM poziv. No, ukoliko želite zvati fiksne linije ili osobe koje ne koriste ovu aplikaciju možete koristiti Viber Out uslugu. Ova usluge je integrirana u sam servis, a u ponudi je nekoliko paketa.

Osim glasovnih poziva Viber podražava  i slanje i primanje poruka, naravno i ta usluga je besplatna. Postoji mogućnost slanja i slika putem Vibera koje šaljete iz vaše galerije na mobilnom telefonu.

Kvaliteta zvuka kod glasnovnih poziva je zadovoljavajuća iako dosta ovisi o kvaliteti internet veze, iako u iz Vibera tvrde da njihova tehnologija je  zasnovana na HD zvuku i da je zvuk bolji nego kod GSM poziva.

Ovisno o operativnom sustavu vašeg mobilnog uređaja preuzmite Viber s odgovarajućeg linka.

Dostupna na usluzi Google Playavailable on the app storePreuzmite od tvrtke Microsoft

11 Komentara

  • Prilikom instalacije Vibera na tablet bez SIM kartice potrebno je upisati broj pametnog telefona na kojem je instalirana Viber aplikacija kako bi primili verifikacijski kod na mobitel.
   Taj kod se upisuje u aplikaciju koja je instalirana na tabletu i onda će se Viber aktivirati i sinkronizirati kontakte. Znači, bez pametnog telefona nije moguće aktivirati Viber samo na tabletu.

 1. Danima pokušavam instalirati Viber uslugu bezuspješno, na upis mog mobilnog broja ,pojavljuje se “greška”i ne mogu dobiti kod, molim za pomoć,hvala

  • Za uspješnu registraciju Vibera treba unijeti broj formata bez početnih 0 i pozivnog broj države. Ukoliko se ne može Viber verificirati putem SMS-a, može se probati i alternativni način putem povratnog poziva. Ukoliko je 3 puta unesen krivi broj za verifikaciju sustav će vas blokirati na rok od 24 sata, pa ako je to slučaj potrebno je deinstalirati pa nanovo reinstalirati aplikaciju.

 2. Mala pomoc..
  imam Samsung S4 (Android 4.4.2) model I9505 nakon instalacije Vibera (poslednji koji je izasao) imam problema sa slanjem i primanjem slika i stikera dok poruke i pozivi normalno rade…Instalirao sam Viber i na kompu tamo sve normalno funkcionise…
  Srdacan pozdrav

 3. Ne mogu da istaliram wiber na mobilnom telefonu samsung galalaxy GT-S7562 nemogu sifru da dobijem ,molim vas pomozite mi ,hvala unapred a tel

 4. Imam od početka rujna instaliran viber na Samsung Galaksy S III smartphoneu.
  Prvih mjesec dana je bilo sve u redu i stvarno sam ga skoro svaki dan koristila.
  Odjednom se pojavio problem .. nisam čula sugovornika dok je sugovornik s druge strane mene odlično čuo.
  Pokušala sam s deinstalacijom i novom instalacijom ali problem nije otklonjen i dalje je tu. Molim pomoć i savjet.
  Hvala,
  cybergirl

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here