Xiaomi Redmi Pro

U dalekoj nam Kini Xiaomi je predstavio Redmi Pro Android pametni telefon koji će dolaziti u 3 varijante.

Izgleda da je upravo ovaj proizvođač ove godine odlučio predstaviti rekordan broj telefona jer ranije ove godine imali smo prilike upoznati još neke članove Redmi obitelji – Redmi 3 ProRedmi 3, kao i model Mi5.

Unibody kučište od brušenog metala

Novi Redmi Pro dolazi s unibody kućištem od brušenog metala i 2.5D zaslonom. Varijante su slijedeće – prva s 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije, druga s isto toliko RAM-a ali s 64 GB interne memorije i premium varijanta s 4 GB radne i 128 GB interne memorije.

Uz to prva varijanta dolazi s slabijim Mediatek MT6797 Helio X20 chipsetom dok druge dvije dolaze s Helio X25 chipsetom. Oba chipseta imaju deca-core procesor (deset jezgri) i Mali-T880 MP4 grafiku, a razlika je i u taktu procesora (2.1, 2.3 i 2.5 Ghz).

Dvije stražnje kamere i 5.5″ Full HD ekran

Ostale karakteristike su iste, relativno veliki 5.5 inčni OLED ekran u full HD rezoluciji, dvije stražnje kamere od kojih jedna ima 13 MP senzor dok druga ima 5 MP senzor a služi za dodavanje bokeh efekta na fotografijama. Prednja kamera ima 5 MP senzor.

Već smo navikli da mnogi Xiaomi telefoni dolaze s dual-SIM podrškom pa ni Redmi Pro nije iznimka. No, ukoliko želite koristiti dual-SIM značajku nećete moći koristiti SD kartice.

Tu su još i USB tip C konektor, senzor otiska prsta, baterija kapaciteta 4050 mAh s podrškom za brzo punjenje.

Xiaomi Redmi Pro dolazi s MIUI 8  sustavom baziranim na Androidu 6.0.1, a prodavati će se po cijeni od 225 $, 255 $ i 300 $ (cijene su poredane po ranije spomenutim varijantama).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here