Xiaomi Mi5 boje uređaja

 

Jedan od rijetkih proizvođača pametnih telefona koji u posljednje vrijeme bilježi stalan rast prodaje Xiaomi je predstavio svoj novi flagship Xiaomi Mi5 na Mobile World Congressu  2016. Ovaj uređaj je nasljednik prošlogodišnjeg Xiaomi Mi4 koji je izašao prošlog ljeta.

Ovaj kineski proizvođač je poznat po tome što cijena njegovih uređaja je u pravilu za 50 % jeftinija u odnosu na konkurenciju, dok su tehničke specifikacije nisu ništa slabije nego kod konkurenta, a uz to telefoni u pravilu imaju atraktivan dizajn i solidnu kvalitetu izrade.

Poput LG G5 i Galaxy S7, Xiaomi Mi5 će imati novi Snapdragon 820 chipset, koji bi u kombinaciji s 3 GB radne memorije trebao zadovoljiti i zahtjevanije korisnike.

Mi5 dolazi s svim značajkama koje bi trebao imati moderan Android uređaj iz gornje klase – 16MP glavnu kameru s Sony IMX298 senzorom s optičkom stabilizacijom slike na 4 osi, malo slabiju prednju kameru s 4MP senzorom, USB tip C utor, 32 ili 64 GB interne memorije i bateriju kapaciteta 3000 mAh koja podržava Quick Charge 3.0 tehnologiju za brzo punjenje.

Što se tiče zaslona, on ima dijagonalu od 5.15 inča i rezoluciju 1080 x 1920 px. Uređaj je baziran na Androidu Marshmallow s MIUI 7 sučeljem, a dolaziti će u crnoj, bijeloj i zlatnoj boji.

Mi 5 Zalson zlatni

Osim obične verzije na nekim tržištima će biti dostupna i PRO verzija s 4 GB radne i 128 GB interne memorije.

Xiaomi Mi5 cijena

Xiaomi Mi5 kreće u prodaju od 1.ožujka u Kini po cijeni od 305 US $, dok će PRO verzija koštati 415 US $. S obzirom da tvrtka najavila svoju ekspanziju na Europu i SAD u tekućoj godini, nema sumnje da bi uređaj  trebao biti dostupan i u tim regijama u tjednima koji su pred nama.

Osnivač i glavni urednik bloga Vidi više. Zaljubljenik u tehnologiju posebno u gadgete s ekranima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here