Windows Defender sučelje

Već duže vrijeme traje rasprava između proizvođača antivirusnih sustava i tvrtki koje rade na razvoju web preglednika gdje mnogi tvrde na antivirus softver može usporiti rad web preglednika.

Ulje na vatru je dolio Justin Schuh, Googleov inženjer koji je zadužen za sigurnost na desktop platformama,  je na Twitteru izjavio da jedino Windows Defender nije radio probleme s Chrome sigurnosnim mehanizmima.

Po njegovim tvrdnjama programeri koji razvijaju web preglednike se ne žale na Windows Defender jer je jedini program koji je kompatibilan s preglednicima.

Microsoft u posljednje vrijeme ulaže mnogo truda u ovaj antivirusni sustav, koji je po mnogima dovoljna zaštita od virusa. Nova nadogradnja Windowsa 10 pod nazivom Creators Update donosi i novu verziju ovog programa koji će se sada zvati Windows Defender Security Center.

Osim detekcije virusa i ostalog malwarea ovaj program sada uvodi i nove značajke poput alata za optimizaciju operativnog sustava kao i roditeljsku zaštitu. Istovremeno, Microsoft radi na poboljšanju detekcija „zero day“ ranjivosti poput nekih oblika ransomwarea.

Dakle, svi koji koriste Windowse 10 više neće imati potrebu za instaliranje nekog drugog antivirus alata.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here