Galaxy Gear Smartwatch 2015

Samsung je jedna od prvih tvrtki koja je krenula u proizvodnju pametnih satova s Android operativnim sustavom. Prva generacija Galaxy Gear smartwatcheva je predstavljena još u ljeto 2013. Problemi s tom generacijom su bili skromno trajanje baterije i kompatibilnost samo sa Galaxy Note 3 phabletom.

Od tada do danas tvrtke je predstavila još nekoliko modela pametnih satova – Gear 2, Gear 2, Gear Solo, Gear Fit, Gear Live i Gear S. Tijekom 2014 Samsung je prešao na vlastiti operativni sustav Tizen koji se pokazao boljim za pametne satove od Androida. Nakon toga na red je stigao Gear Live, pametni sat s Android Wear operativnim sustavom koji omogućava uparivanje sata i bilo kojeg Android mobitela. Ovaj model je izašao prije pola godine, a izgleda da je došao sad red i na prvi okrugli Samsungov smartwatch po uzoru na LG G Watch R, Watch Urbane i Motorolin 360 .

Tvrtka je objavila letak na kojem su prikazani neki elementi sučelja koji su kružnog oblika, a potvrđeno je kako nekoliko velikih tvrtki poput CNN-a, Yelpa i Baidua rade na aplikacijama za novu generaciju Galaxy Geara. U ovom trenutku nije poznato na kojem će operativnom sustavu raditi novi Galaxy Gear.

Samsung je pozvao sve koji su zainteresirani za razvoj aplikacija za ove uređaje da posjete službenu developer stranicu i preuzmu software development kitove.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here