Samsung Galaxy Gear Smartwach

Oko pametnih satova stvorilo se mnogo buke posljednjih nekoliko mjeseci iako još nisu ni stigli u prodaju. I dok se službena predstavljanja ovih gadgeta od ostalih proizvođača s nestrpljenjem očekuju, Samsung je jučer na IFA 2013 konferenciji predstavio svoj Galaxy Gear Smartwatch.

Galaxy Gear značajke

Galaxy Gear ima 1.63“ zaslon rezolucije 320 x 320 px, a radi se o AMOLED tehnologiji. Ovaj pametni sat je opremljen s kamerom od skromnih 1.9 MP, a dizajniran je kao dodatak ostalim Galaxy uređajima s kojima se uparuje putem Bluetooth tehnologije. Galaxy Gear dolazi s Samsungovim vlastitim softwareom poput S Voicea koji omogućava razgovore, vođenje zabilješki, pristup kalendaru i sl. na samom pametnom satu.

Evernote je napravio i Evernote Watch aplikaciju s kojom je moguće unošenje audio vizualnih zabilješki korištenjem kamere i mikrofona. Naravno, te zabilješke se sinkroniziraju s ostalim uređajima putem Evernotea.

Od ostalih aplikacija ovakve namjene tu je i Memographer, Samsungova aplikacija koja omogućava snimanje fotografija ili kratkih video zapisa i njihovo pohranjivanje u zabilješke. Ovaj pametni sat dolazi i s 4 GB interne memorije za pohranu podatka.

Što se tiče multimedije, Galaxy Gear osim za pregledavanje vlastite foto-video galerije, može poslužiti kao daljinski upravljač za Galaxy telefone ili tablete. Kao sigurnosna značajka u satu je Auto Lock opcija koja zaključava pametni telefon ukoliko se udalji više od 1.5 m od sata.

Prema najavama iz Samsunga, ovaj gadget bi se trebao pojaviti u prodaji krajem ovog mjeseca po cijeni od 300 US $.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here