Microsoft Surface 3 tablet i Type cover tipkovnica

Microsoft je predstavio novu prinovu u Surface obitelji tableta, Surface 3, koji je baziran na punoj verziji Windowsa.

Surface 3 tablet ima dijagonalu zaslona od 10.8 inča, rezolucije 1920×1280 px (214 PPI). Unutar ultra tankog kućišta se nalazi najnoviji Atom x7-Z8700 procesor s 2 MB cachea, takta na 1.6 GHz odnosno na 2.4 GHz s uključenim Intel Burst-om. Ovo je inače i prvi uređaj koji će koristiti navedeni procesor.

Kako je ekipa iz Microsofta odustala od RT verzije Windowsa, Surface 3 dolazi s punim Windowsima 8.1, a moći će se nadograditi na Windowse 10 čim oni budu dostupni krajem ljeta.

Tablet je već moguće naručiti na nekim svjetskim tržištima, dok u prodaju kreće 5. svibnja. Cijena za osnovni model je samo 499 US $, što i nije mnogo s obzirom da je kvaliteta tableta slična onoj kao na premium Surface Pro 3 verziji.

Type cover koji služi kao tipkovnica i futrola, nažalost nije uključen u ovu cijenu i za njega će biti potrebno izdvojiti dodatnih 129 US $, dok će za elektronsku olovku biti potrebno izdvojiti još 49 US $. Imajte na umu, s obzirom da se radi o tabletu koji dolazi s Microsoft Office 365 paketom da bi bilo dobro imati Type cover tipkovnicu, a ni elektronska olovka nije na odmet.

Ostale značajke uključuju 3 megapikselnu kameru s prednje strane tableta, stražnju 8 megapikselnu kameru, Bluetooth 4.0 konekciju, Wi-FI, 2 ili 4 GB radne memorije i stereo zvučnike.

Za spajanje periferije i ostalih uređaja tu su dva USB 3.0 utora,  Mini DisplayPort i  microUSB čitač kartica. Baterija ima vijek trajanja od 10 sati, dok je jača verzija opremljena LTE konekcijom. Dimenzije  su 267 x 187 x 8.7 mm, a težina 622 grama.

Microsoft Surface 3 cijene

Ovisno o konfiguraciji cijene Microsoft Surface 3 tableta su slijedeće:

  • 2 GB RAM-a i 64 GB prostora za pohranu podataka – 499 US $
  • 4GB RAMa- i 128 GB prostora za pohranu podataka – 599 US $
  • 2 GB RAM-a, 64 GB prostora za pohranu podataka i LTE konekcijom – 599 US $
  • 4 GB RAM- a, 128 GB prostora za pohranu podataka i LTE konekcijom – 699 US $

Svi koju već posjeduju stariji Surface tablet ranije generacije mogu koristiti Type cover tipkovnicu na ovom tabletu, no morate pripaziti jer je ona s Pro 3 veća od ovog tableta, dok je ona  s Surface 2 modela manja, tako da se neće moći koristiti kao futrola. Za više detalja o uređaju posjetite službenu Microsoftovu stranicu posvećenu Surfaceu 3.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here