Microsoft Surface PRO

Microsoft priprema novi korak u svojoj seriji Surface seriji – model PRO. Slično kao i Surface RT i ovaj uređaj je kombinacija tableta i notebooka.

Surface PRO ima jedan od najraskošnijih zaslona, 10.6“ ClearType Full HD rezolucije 1920 x 1080. Kut gledanja, refleksija i boje su odlični za jedan tablet. Osim toga zaslon ima podržava i multi-touch do čak 10 točki, a Surface PRO dolazi i s „active pen“ olovkom za lakše korištenje.Na vrhu olovke se nalazi dugme koje služi za pokretanje Windows izbornika (kao da se upotrebljava desna tipka miša), a ako se olovka okrene, onda se s može koristiti za brisanje.

U Surface PRO je ugrađen Intelov Core i5 procesor, a uređaj podržava i punu verziju Windowsa 8 PRO, tako da se mogu koristiti svi programi koje podržava ovaj OS. Ipak ovaj procesor zahtjeva i više energije, tako da vrijeme trajanja baterije je oko 5 sati što je dosta kraće nego kod RT verzije.

Osim navedenog uređaj posjeduje i dvije 720P kamere (prednju i stražnju), Mini DisplayPort, microSD utor i USB 3.0 utor koji osim za prijenos podataka služi i za punjenje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here