Microsoft je, osim novih Lumia 950 i 950 XL pametnih telefona, predstavio i novu verziju Surface Pro 4 tableta i Surface Book prijenosnika na Windows 10 eventu u New Yorku.

Surface Pro 4

Prethodna generacija je predstavljena prije 6 mjeseci, a nova generacija iako je zadržala iste dimenzije dijagonala zaslona je povećana na 12.3 inča. Ovo se postiglo smanjivanjem obruba oko samog zaslona.

Surface Pro 4 također dolazi s Type Cover poklopcem  koji može poslužiti kao tipkovnica što ovaj tablet pretvara u ultraprijenosnik.

Microsoft se ovog puta odlučio za vlastiti Skylake procesor, koji bi trebao biti 50 % brži od onoga u MacBook airu, barem tako tvrdi proizvođač. Uređaj je opremljen s do 16 GB RAM-a i do 1 TB prostora na solid state driveu.

Surface Pro 4  će dolaziti u pet različitih boja i s elektronskom olovkom koja se može pričvrstiti za kućište putem magneta. Surface Pen podržava integraciju s Cortana glasovnom pomoćnicom, koja se aktivira ako dužite dugme za brisanje na olovci.

Nova verzija Type Covera dolazi s 40 % većim trackpadom što bi trebalo olakšati rad korisnicima. Početna cijena tableta 899 US $, a u prodaji bi se trebao naći od 26. listopada.

Surface Book

Surface Book

Osim Surface Pro 4 tableta, Microsoft je predstavio i novi Surface Book hibrid prijenosnika i tableta s 13.5“ dijagonalom ekrana. Ovaj uređaj dolazi s odvojivom tipkovnicom, što omogućava rad kao na klasičnom tabletu.

Surface Book će imati Intel Core i5 i i7 procesore šeste generacije u kombinaciji s 8 do 16 GB radne memorije. I ovaj uređaj može imati maksimalni kapacitet do 128 GB na SSD-u, a također dolazi u kombinaciji s Surface Pen olovkom.

Surface Book bi trebao biti veliki konkurent Macbook Pro prijenosnicima, a početna cijena je paprenih 1499 US $. Na tržište bi trebao doći krajem mjeseca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here