Toshiba Excite 2

Ovaj tjedan Toshiba je predstavila tri nova modela tableta i to dva Encore 2 modela baziranim na Windows operativnom sustavu, kao i Excite Go tablet, koji je baziran na Androidu.

Toshiba Encore 2

Prema navodima Techcrunch-a, Encore 2 tableti će dolaziti s Windows 8.1 with Bing OS-om, a radi se o modelima dijagonale zaslona 8, odnosno 10 inča. Osim razlike u veličini zaslona, tableti su poprilično slični, opremljeni s IPS zaslonom rezolucije 1280 x 800 px, Intel quad-core Atom Z3745F procesorom i dvjema kamerama. Prednjom od 2.1 MP, kao i stražnjom kamerom od 5 MP. Od ostalih značajki tu su Wifi konekcija, Bluetooth 4.0 i podrška za microSD kartice kapaciteta do 128 GB , a razlika je u tome što veći model ima HDMI izlaz.

Toshiba svoje Encore 2 modele nudi s raznim opcijama što se tiče unutarnje memorije, pa tako se može odabrati 1 ili 2 GB radne memorije. Početna cijena je od nekih 180 €.
Vlasnicima tableta proizvođač je u suradnji s Microsoftom omogućio i godinu dana besplatnog pristupa na Microsoft Office 365 Personal.

 

Toshiba Excite Go

Za sve one koji preferiraju Android OS, Toshiba je pripremila Excite Go, nasljednik prošlogodišnjeg Excite modela. Ono što bi moglo privući mnogo kupaca je super povoljna cijena od svega 80 €.

I ovaj model je opremljen s istim Intelovim procesorom, no dijagonala mu je 7 inča, rezolucije 1024 X 600 px. Exite Go ima 1 GB RAMa, 8 GB interne memorije koja se može proširiti putem SD kartica, a trebao bi izdržati do 8 sati bez punjenja. Ovaj tablet dolazi s novim Androidom 4.4 KitKat, što je također za svaku pohvalu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here