Sony Xperia T3

Danas je japanski proizvođač elektronike predstavio novi Sony Xperia T3 super tanki pametni telefon. Radi se o jednom od najvećih telefona u Sony Xperia seriji.

Značajke

Dijagonala zaslona je 5.3 inča, dakle za 0.1 inč veća nego kod Xperia Z2 modela, no zato je rezolucija znatno niža – 1280 x 720 px. Ipak, radi se o zaslonu temeljenom na Mobile BRAVIA Engineu 2, koji garantira širok kut vidljivosti.

Unutar kućišta tu je Qualcommov 1.4 GHz procesor s četiri jezgre kao i 1 GB radne memorije. Nova Sony Xperia T3 ima 8 GB interne memorije, kao i mogućnost korištenja SD kartica za dodatno proširenje kapaciteta.
Za povezivanje uređaj koristi 4G LTE mreže, HSPA, Wi-Fi, Bluetooth, GPS i NFC, dok baterija ima kapacitet 2500mAh i trebala bi trajati skoro 13 sati razgovora.
S stražnje strane tu je 8 MP kamera s Sony Exmor RS senzorom, koji možemo naći i na premium i mid-range Xperijama, koja može snimati i full HD video zapise. S prednje strane nalazi se 1.1 MP kamera. Uređaj je vrlo tanak, svega 7 mm, dok mu je visina / širina – 146.8 x 73.3 mm. Prema tvrdnjama proizvođača, za proizvodnju kućišta korišteni su najbolji materijali, tako je obrub napravljen od nehrđajućeg čelika.

Software i raspoloživost

Sony Xperia T3 dolazi s Android 4.4 KitKatom, uz dodatak nekoliko Sonyjevih vlastitih aplikacija i podrškom za Sony Entertainment Network.

T3 stiže krajem idućeg mjeseca u 3 varijante, bijeloj, crnoj i ljubičastoj po trenutno nepoznatoj cijeni.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here