Sony Xperia E4g

Ranije ovog mjeseca Sony je predstavio Sony Xperia E4, novi model u E seriji pametnih telefona. Za razliku od E3, Xperia E4 nije podržavala 4G LTE konekcije, no tvrtka je upravo predstavila i Xperia E4g model s LTE-om.

U odnosu na osnovni model, E4g ima nešto brži četverojezgreni 1.5 GHz procesor. Nije potvrđeno o kojem se chipsetu radi, da li od novijem Cortex-A53 Snapdragon 410 chipsetu ili od Cortex-A7 s većom brzinom.

Dijagonala zaslona je okruglih 5 inča, rezolucije  960 x 540 px. Ostatak hardwarea uključuje 1 GB radne memorije, 5 MP stražnju kameru, 2 MP prednju kameru, bateriju kapaciteta 2,300 mAh.

Xperia E4g dolazi s Android 4.4 KitKat operativnim sustavom, no već je najavljena nadogradnja i na Android 5 Lollipop kasnije ove godine. Cijena uređaja u slobodnoj prodaji iznosi 129 €, no zato je Xperia E4 pojeftinila na 120 €.

Ostale značajke su Xperia Transfer aplikacija za prijenos dokumenata, glazbe i fotografija između Windows phone,  Android i Blackberry uređaja, Auto Scene Recognition mod  koji pomaže prilikom fotografiranja, a uz pomoć  NFC-a fotografije se mogu dijeliti i putem ove konekcije.

Sony tvrdi da Xperia E4g može izgurati do 2 dana normalne uporabe, dok s uključenim STAMINA Modeom uređaj bi trebao izdržati čak do 7 dana bez potrebe za punjenjem baterije. Ovo je možda i najveća prednost ovog telefona u odnosu na konkurenciju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here