Snapchat logo

Snapchat je jedna od najpopularnijih aplikacija za dijeljenje slika i videa putem Android i iOS uređaja. Korisnici mogu snimiti fotografiju, video, napisati tekstualnu poruku ili crtež i poslati ih određenom primatelju.

Snapchat se razlikuje od Vibera, WhatsAppa i sličnih mobilnih messengera u tome što primatelj primljenu poruku može vidjeti samo u ograničenom vremenskom intervalu od 1 do 10 sekundi, nakon čega se poslana poruka, slika ili video automatski brišu.

Aplikaciju su kreirali Evan Spiegel i Jonathan May studenti sveučilišta Stanford, a koliko je Snapchat trenutno popularan govori činjenica da se dnevno prenese preko 700 milijuna fotografija i videa putem ove mobilne aplikacije. Facebook je nedavno htio kupiti Snapchat za čak 3 milijarde US $, no tvorci aplikacije su odbili ovu ponudu.

Snapchat i privatnost

Iako bi Snapchat teoretski trebao biti u samom vrhu po zaštiti privatnosti korisnika, jer sve poslane poruke, slike i videa automatski brišu sa servera. U praksi to i nije tako jer primatelj koji ima bilo koju aplikaciju za snimanje zaslona ili uređaj s Android 4.0 i novijim može napraviti screenshot svog zaslona i spremiti sliku, a za iOS su se pojavile aplikacije s kojima se može trajno spremiti primljeni sadržaj.

Za sve one koji žele na ovaj način dijeliti svoje sadržaje, aplikaciju Snapchat za Android mogu preuzeti s Google Play trgovine, dok vlasnici iOS uređaja aplikaciju mogu preuzeti s AppStorea.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here