Skype za Android

Ekipa iz Microsofta je izbacila novu verziju Skypea za Android. Verzija 6.0 donosi potpuno redizajnirano sučelje u skladu s Googleovim Material dizajnom.

Skypeov tim dodao je i plutajući izbornik, kakvo imamo na mnogim Android aplikacijama poput Hangoutsa, koje korisnicima olakšava započinjanje novih audio ili video razgovora i slanje poruka. Poboljšana je i pretraga unutar Skypea, pa uz pomoć novog algoritma za pretraživanje mnogo je lakše i brže pronaći željeni kontakt.

Poboljšano je i samo dopisivanje unutar aplikacije, odnosno korisnici sada lakše mogu pronaći nepročitane poruke. „Nova verzija je prirodnija i inovativnija“ tvrdi Microsoft. Također tvrde da će stalno raditi na poboljšanju kako mobilnih tako i desktop verzija ove aplikacije.

Neke od ovih značajki su uvedene i u aplikaciju za iOS. Microsoft je na svom Skype blogu objavio da osim novih verzija za iOS i Android rade i na novoj verziji za Windowse 10 koja bi trebala uskoro izaći.

U posljednje vrijeme Skype je izgubio na popularnosti prvenstveno zbog Vibera i WhatsAppa koji su popularniji na mobilnim platformama, dok je Skype i dalje popularan na desktopu.

Get it on Google Play

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here