Sony Xperia Z3 zaslon

Sony Xperia Z4 će biti predstavljen u prvom kvartalu 2015 godine, no izgleda da bi od iduće godine Sony mogao prestati s običajem da izdaje dva flagship pametna telefona u istoj godini.

Portal Android Origin koji je i do sada prvi objavljivao vijesti vezane za Xperia seriju uređaja, je objavio kako će Sony Xperia Z4 biti jedini flagship u idućoj godini jer se u 6 mjeseci, ne može napraviti mnogo bolji uređaj. Takav slučaj se dogodio i ove godine, jer Xperia Z3 i ne donosi neke velike promjene u odnosu na Xperia Z2, već isključivo manja poboljšanja u softwareu i hardwareu uređaja.

Sony Xperia Z4 Specifikacije – 64-bitni chipset, 4 GB RAM-a

Ovaj izvor tvrdi da će Xperia Z4 imati Qualcomm Snapdragon 810 chipset s octa-core 64-bitnim procesorom na 2.8 GHz, Adreno 430 GPU i rekordnih 4 GB RAM-a. I interna memorija uređaja će biti povećana na 32 GB, odnosno oko 24 GB kada se oduzme prostor za operativni sustav i predinstalirane aplikacije na uređaju.

Kamera

I kamera bi trebala biti poboljšana, a imati će zakrivljeni Exmor RS CMOS senzor rezolucije 20.7 MP. Aktualni model koristi senzor starije generacije IMX220. Od ostalih značajki navedene su LTE Cat.6 i Bluetooth 4.1 konekcije. Zaslon bi trebao imati 5,5 inča i Quad-HD rezoluciju koja već postaje standard kod premium pametnih telefona.

Datum izlaska

Sony Xperia Z4 će biti predstavljena najvjerojatnije u sklopu Mobile World Congressa u Barceloni koji se održava od 2. do 5. ožujka iduće godine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here