HTC Logo

Poznati „leaker“ Evan Blass je otkrio kako će Google izradu ovogodišnjih Nexusa povjeriti tajvanskom HTC-u.

Kako su se njegove prognoze gotovo uvijek pokazale točnima i ove godine nas očekuju dva Nexusa, kao i prošle kada su izašli Nexus 5X kojeg je napravio LG i Nexus 6P kojeg je napravio Huawei.

Uređaji su trenutno u ranoj fazi razvoja, tako da da nema nikakvih detaljnijih informacija o njima, jedino se zna da imaju interne nazive S1 i M1. Očekujemo da će se upravo na ovim telefonima i premijerno predstaviti nova verzija Androida N što bi se trebalo dogoditi ovu jesen.

Upravo je HTC proizveo prvi Nexus pametni telefon za Google još 2010, dok je 2014 bio zadužen za proizvodnju istoimenoga tableta.

Tvrtka je nedavno izbacila HTC 10, koji prema mnogima je jedan od najboljih Androida u ovom trenutku. Očito je to prepoznao i veliki Google pa im je povjerio ovaj projekt. Očekujemo da ćemo u idućih nekoliko mjeseci doznati još neke detalje o novim Nexusima.

 

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here