Windows 10 besplatna nadogradnja

Microsoft je napokon objavio cijene novih Windowsa 10. Cijena Home izdanja iznosi 119 US $, cijena PRO izdanja iznosi  199 US $, dok nadogradnja s Home na PRO verziju će iznositi 99 US $.

Iako je bilo nekih glasina da će Windowsi 10 biti besplatni, pa čak i za pirate iz Microsofta su to demantirali.

U službenom priopćenju navodeno je da najlakši način za doći do Windowsa 10 jednostavna nadogradnja iz prethodnih verzija putem automatske nadogradnje. Ovo se odnosi na sve one koji posjeduju već Windowse 7, 8 i 8.1 i takvi korisnici će moći besplatno nadograditi svoj operativni sustav u prvoj godini raspoloživosti.

Onima koji koriste automatske nadogradnje u Windowsima 7 i 8/8.1, nedavno se pojavila se obavijest u putem koje korisnici ovih verzija mogu rezervirati svoju besplatnu nadogradnju.

Redmond ima plan privući čak milijardu korisnika na Windowse 10 u idućih dvije – tri godine i upravo bi mnogi korisnici prethodnih triju verzija mogli pomoći u tome s obzirom da je nadogradnja za njih besplatna.

Prema netmarketshare-u Windowsi 7 se nalaze instalirani na 57.76 % računala, Windowsi 8.1 na 12.88 % i Windows 8  na 3.57%. Dakle ukupan udio sedmice i osmice je nešto manje od 75 %.

Datum izlaska 29. srpnja

Ovaj mjesec bi trebala izaći i RTM verzija desetke, koja bi trebala sadržavati gotovo sve značajke koje će se nalaziti u završnoj verziji koja će izaći 29. srpnja u 190 zemalja.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here