Početni zaslon Windowsa 10

U prethodnih nekoliko mjeseci internetom kruže glasine kako će se ilegalne (piratske) kopije Windowsa 7 i 8 / 8.1 moći nadograditi na Windowse 10 i na taj način postati legalne.

Iako će se 7 i 8-ca moći nadograditi na novu verziju Microsoftovog operativnog sustava, pa čak ako se radi i u piratskoj kopiji, to ne znači da će one postati legalne. U takvim scenarijima na desktopu će se nalaziti  watermark da se radi o nelegalnoj kopiji, a ukoliko kupite uređaj s ovakvom oznakom na desktopu iz Microsofta savjetuju da ih vratite tamo gdje ste ih i kupili.

Kada kupite licencu takve kopije će se moći legalizirati i ta oznaka će nestati. Podsjećamo da će postojeći vlasnici licenci za Windowse 7 i 8.1/8 moći potpuno besplatno nadograditi svoj operativni na Windowse 10 u roku godinu dana od izlaska.

Microsoft je na svom službenom blogu objavio kako će i ostali imati mogućnost iskoristit vrlo atraktivne ponude za nadogradnju na Windowse 10. U ovom trenutku nema točnih informacija o cijenama, no pretpostavlja se da će tvrtka ponuditi i modele godišnje pretplate za Windows licencu, kao što je slučaj s Officeom 365.

Tvrtka i dalje poziva sve zainteresirane da se pridruže Windows Insider programu kako bi potpuno besplatno mogli isprobati novu verziju Windowsa na svojim računalima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here