Pixlr-o-matic je još jedna od aplikacija za dodavanje efekata i filtera fotografijama na mobilnim uređajima ili računalima, a radi na Android i iPhone mobilnim uređajima, kao i na PC i Mac računalima.

Ova aplikacija ima još jednu veliku prednost u odnosu na Instagram , a to je što joj je moguće pristupiti i preko web sučelja na adresi – http://pixlr.com/o-matic/ , a dostupna je i  kao standalone aplikacija za Windows i Mac OSX. A  za sve ljubitelje Facebook-a postoji i aplikacija i za tu društvenu mrežu.

Sučelje aplikacije  je jednostavno. Na tamnoj pozadini se nalaze dvije ikone  – prva služi za fotografiranje a druga za odabir već snimljene fotografije iz galerije mobilnog uređaja ili s vašeg računala (zavisi koju verziju koristite).

Nakon odabira fotografije, fotografiju je lako obraditi u 3 jednostavna koraka:
Odabir jednog od brojnih ponuđenih filtera, dodavanje  efekta, dodavanje okvira na fotografiju.

Za svaku pohvalu je to što Pixlr-o-matic  snimljene datoteke zadržavaju originalnu rezoluciju, za razliku od nekih mobilnih aplikacija koje ne podržavaju veće rezolucije.

Pixlr-o-matic , za razliku od Instagrama, nije dobio milijardu dolara od Facebook-a, no kvalitetu ove aplikacije prepoznao je jedan drugi  div – Autodesk.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here