PhotoFiltre Studio X - sučelje

PhotoFiltre je još jedan zanimljiv program za obradu i retuširanje slika, koji iako nije toliko složen kao Photoshop može sasvim dobro poslužiti za ovu namjenu.

PhotoFiltre Studio X – Značajke

Neovisno o korisnikovom znanju u digitalnoj obradi slika PhotoFiltre može pomoći i početnicima ali i naprednijim korisnicima jer omogućava rad u slojevima a sadrži i mnoštvo korisnih alata.

Sučelje i alati

Sučelje je vrlo slično kao i kod ostalih programa za ovu namjenu, tako da svi koji imaju iskustva s ovakvim programima će se vrlo snaći i u ovom programu. Od alata svakako treba izdvojiti mogućnost dodavanja raznih foto-filtra putem kojih može uređivati slika ili dodavati razni efekti. Tu su također i opcije za podešavanje boje, zasićenosti, kontrasta, svjetline i sjena.

PhotoFiltre Studio X dijeli jednu sličnost s Photoscapeom, a to je mogućnost „batch“ (skupne) obrade, odnosno mogućnost da se istovremeno rade izmjene na više slika. Ova opcija je vrlo korisna kada imate potrebu podesiti više slika na istu veličinu, npr. smanjiti ih za dodavanje u digitalne foto albume ili njihovo postavljenje na web stranice.

Uporabljivost

Ipak, napredniji korisnici će možda imati jednu veliku zamjerku, a to je što je potrebno napraviti velik broj radnji kako bi se postigao željeni efekt, što se u Photoshopu može napraviti u nekoliko koraka. Druga velika mana programa je što je glavni (radni) prozor programa pretrpan pustim alatima i opcijama što smanjuje preglednost.

Ukupan dojam

Dakle, PhotoFiltre Studio preporučujemo svima onima koji imaju potrebu napraviti neke manje izmjene na fotografijama ili slikama. Nažalost, PhotoFiltre Studio nije besplatan već je za njega potrebno izdvojiti 30 €, no svakako prije kupnje isprobajte trial verziju koja se može preuzeti na službenom site-u.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here