Phone Companion za Windowse 10

Kao što je već duže vrijeme poznato Windowsi 10 neće biti ekskluzivni samo na desktop računalima, laptopima i tabletima već će se nalaziti i u pametnim telefonima.

Putem univerzalnih aplikacija korisnici će moći  pristupiti i uređivati svoje podatke na bilo kojem uređaju kojeg posjeduju na ovoj platformi. S obzirom da mnogi korisnici trebaju pristup svom računalu čak kada se nalaze na drugoj lokaciji, putem Continuum-a i univerzalnih aplikacija oni će moći spojiti svoj pametni telefon na bilo koji zaslon i koristi ga kao desktop.

Phone Companion

Jučer je Microsoft na svom blogu objavio još jednu vijest. Radi se o najavi Phone Companion aplikacije koja ima svrhu povezati smartphone s PC računalom i to na Windows 10, Android i iOS platforma. Phone Companion radi s ostalim Microsoftovim aplikacijama OneNoteom, OneDriveom, Officeom i Glazbom.

Tako će se i fotografije s vašeg smartphonea moći prikazati aplikaciji fotografija za desktop, a isto vrijedi i za zabilješke iz OneNotea koje će se automatski sinkronizirati među uređajima. Glazbu s vašeg računala ćete moći streamati na pametnom telefonu.

Cortana za iOS i Android

Microsoft je i službeno potvrdio kako će glasovni asistent Cortana biti dostupna na iOS i Android pametnim telefonima i tabletima. Upravo će Phone Companion pomoći u instalaciji Cortane iz Google Play storea odnosno Apple App storea.

Cortana za ove dvije platforme će imati istu namjenu kao i na Windowsima 10. Dakle, putem nje ćete moći napraviti podsjetnike, podesiti alarme  i sl. Neke funkcije Cortane će ipak biti nedostupne na ovim dvjema platformama s obzirom na restrikcije operativnih sustava. Tako primjerice Cortana neće moći otvoriti druge aplikacije ili pristupiti postavkama telefona odnosno tableta.

Neće biti dostupna i opcija “Hey Cortana” kojom se aktivira ovaj glasovni asistent putem govora s obzirom da ova opcija zahtjeva posebnu integraciju s mikrofonom uređaja. Dakle, ova opcija će biti isključivo dostupna na Windows 10 operativnom sustavu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here