OW Shredder sučelje

OW Shredder je besplatan program za Windowse koji služi za sigurno brisanje datoteka, mapa ili čak cijelih diskova, na način da ti podaci više neće moći biti vraćeni.

Sam program je vrlo malen svega 600 kb, a ne mora se ni instalirati na računalo. Dovoljno ga je odkomprimirati na računalo ili USB memoriju i pokrenuti ga. Glavni prozor podijeljen je na tri osnovna dijela – File/ Folder Eraser, Full Drive Eraser i Drive Trace Remover.

Prvi služi za sigurnosno brisanje datoteke ili mape, drugi služi za brisanje cijele particije ili diska, dok Drive Trace Remover služi za brisanje slobodnog prostora na disku na kojem bi se možda mogli naći neki već izbrisani podaci.

OW Shredder nema nikakvih dodatnih alatnih traka, jednom kada odaberete jedan od gore navedenih načina brisanja i OW Shredder će obaviti zadanu radnju.

Ako vam se ovaj način brisanja ne sviđa, stavke je moguće izbrisati i putem kontekstualnog izbornika samih Windowsa.

Od ostalih opcija u programu tu je Tools sekcija s informacijama o disku, informacijama o system restore točkama Windowsa gdje možete obrisati postojeće točke vraćanja sustava ili kreirati novu, alat za brisanje datoteka trenutno u upotrebi (unlocker), kao i alat za podešavanje start-up programa gdje možete podesiti koji programi da se podižu skupa s operativnim sustavom.

Za neke od ovih radnji mogu se koristi i programi poput CCleanera ili Tune Up Utilitiesa, dok se OW Shredder može koristiti za ono za što je i namijenjen – brisanje povjerljivih podataka za računala.

Program se može besplatno preuzeti s ove stranice, a podržane su verzije Windowsi XP, Vista, 7 i 8/8.1 u 32 ili 64 bitnoj varijanti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here