Office Lens Android i iOS logo

Od danas je Office Lens aplikacija dostupna na Android i iOS uređajima. Radi se o aplikaciji koja može bilo koju fotografiju koju snimite s vašim mobilnim uređajem pretvoriti u sliku koja se može uređivati na samom pametnom telefonu ili tabletu.

Dakle, Office Lens služi kao skener pomoću kojeg možete fotografirati dokument, posjetnicu, meni ili neki recept. Tekst na snimljenim fotografijama moguće je pretraživati ili ubaciti u neki dokument jer aplikacija koristi OCR tehnologiju za raspoznavanje teksta.

Snimljene fotografije moguće je konvertirati i u Microsoft Office formate za Word, PowerPoint ili od njih napraviti PDF dokument ili  JPG koji se mogu umetnuti u OneNote aplikaciju za vođenje bilješki.

Uz ovo, s ovom aplikacijom je moguće podatke s skenirane posjetnice ubaciti u kontakte na vašem pametnom telefonu uz pomoć OneNotea koji prepoznaje kontakt informacije na posjetnici, nakon čega je potrebno VCF datoteku importirati u imenik.

Office Lens je dostupan za preuzimanje putem AppStorea za iOS uređaje, dok je za Android u dostupna Preview verzija koju možete dobiti ako posjetite ovu Google + stranicu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here