Google Play isprobajte odmah

Još 2016. Google je najavio Instant Apps koji u biti služi da aplikaciju isprobate bez da je instalirate na svoj pametni telefon ili tablet.

Otada tek nekoliko aplikacija je zaživjelo u ovom obliku, a sama instalacija je bila komplicirana. Trebalo je uključiti opciju kako bi uopće imali mogućnost instalacije ovakvih aplikacija, potom ih pronaći pute Google Now widgeta ili Chrome web preglednika kako bi ih isprobali.

Sada je Google odlučio taj proces pojednostavniti te će se pokraj aplikacija koje podržavaju Instant Apps nalaziti opcija „Isprobaj odmah“. Pritiskom na tu opciju aplikacija će se pokrenuti bez da se prethodno instalira na uređaj.

Instant Apps radi na principu da se samo manji neophodni modul za pokretanje aplikacije pohrani na uređaj, a zatim korisnik može odlučiti da li želi preuzeti ostale module, odnosno punu verziju.

Popis trenutno dostupnih aplikacija o ovom obliku je vrlo skroman, a možete ga pronaći ovdje. Kakao je Google Instant Apps otvorio za sve programere očekujemo da će u vrlo skoroj budućnosti sve veći broj aplikacija biti dostupan i u ovom obliku.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here