Gmail logo

Nakon dužeg vremena popularni email servis Gmail je dobio novi dizajn ali i nove značajke koje bi trebale povećati produktivnost.

Još 2014. Google je predstavio Inbox, što je nekima promijenilo način na koji koriste Gmail. Ipak, većina korisnika je koristila klasično sučelje, koje je već godinama imalo isti izgled i pomalo zaostajalo za Outlook.com email servisom.

Novi izgled je u skladu s materijalnim dizajnom kojeg Google već duže vrijeme koristi u svojim aplikacijama.

Nova alatna traka

Najvažnija promjena je nova alatna traka s brzim pristupom za Google Keep i posve novu aplikaciju Zadaci koja je sada dostupna za Android i iOS. Putem ovih aplikacija jednostavno možete dodati novu bilješku ili nekakav zadatak bez da napuštate sučelje Gmaila.

Gmail alatna traka s keep i zadaci prečacima

Odgoda primljenih e-mail poruka

Dodana je i mogućnost odgode primljenih poruka da vam ne smetaju dok vam ponovo ne zatrebaju. Klikom na ovu opciju moguće je poruku ukloniti iz pristigle pošte na određeno vrijeme kako vam ne bi smetala.

Gmail odgoda

Već neko vrijeme u mobilnim aplikacijama postoji  Smart Reply značajka s unaprijed definiranim kratkim porukama, a sada je ta opcija dostupna i na desktopu.

Ujedno je omogućeno da primate obavijesti samo o najvažnijoj pošti, a pojednostavljena je procedura za odjavu s raznih newslettera koji vam možda smetaju.

Bolja zaštita privatnosti

Poboljšana je i sigurnost jer korisnik može zabraniti prosljeđivanje, kopiranje, ispis određenih poruka što je korisno prilikom slanja povjerljivih informacija putem e-maila.

Također je moguće podesiti da poruka istekne odnosno nestane iz primateljevog inboxa nakon određenog vremenskog razdoblja. Ovaj „confidential mode“ se postupno uvodi korisnicima.

Kako bi isprobali novi Gmail, dovoljno je kliknuti na postavke i odabrati opciju „Isprobajte novi Gmail“.

IzvorGoogle Blog
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here