Gmail dobio novo ruho i nove značajke

Nakon dužeg vremena popularni email servis Gmail je dobio novi dizajn ali i nove značajke koje bi trebale povećati produktivnost.

Još 2014. Google je predstavio Inbox, što je nekima promijenilo način na koji koriste Gmail. Ipak, većina korisnika je koristila klasično sučelje, koje je već godinama imalo isti izgled i pomalo zaostajalo za Outlook.com email servisom.

- Oglas -

Novi izgled je u skladu s materijalnim dizajnom kojeg Google već duže vrijeme koristi u svojim aplikacijama.

Nova alatna traka

Najvažnija promjena je nova alatna traka s brzim pristupom za Google Keep i posve novu aplikaciju Zadaci koja je sada dostupna za Android i iOS. Putem ovih aplikacija jednostavno možete dodati novu bilješku ili nekakav zadatak bez da napuštate sučelje Gmaila.

Gmail alatna traka s keep i zadaci prečacima

Odgoda primljenih e-mail poruka

Dodana je i mogućnost odgode primljenih poruka da vam ne smetaju dok vam ponovo ne zatrebaju. Klikom na ovu opciju moguće je poruku ukloniti iz pristigle pošte na određeno vrijeme kako vam ne bi smetala.

Gmail odgoda

Već neko vrijeme u mobilnim aplikacijama postoji  Smart Reply značajka s unaprijed definiranim kratkim porukama, a sada je ta opcija dostupna i na desktopu.

Ujedno je omogućeno da primate obavijesti samo o najvažnijoj pošti, a pojednostavljena je procedura za odjavu s raznih newslettera koji vam možda smetaju.

Bolja zaštita privatnosti

Poboljšana je i sigurnost jer korisnik može zabraniti prosljeđivanje, kopiranje, ispis određenih poruka što je korisno prilikom slanja povjerljivih informacija putem e-maila.

Također je moguće podesiti da poruka istekne odnosno nestane iz primateljevog inboxa nakon određenog vremenskog razdoblja. Ovaj „confidential mode“ se postupno uvodi korisnicima.

Kako bi isprobali novi Gmail, dovoljno je kliknuti na postavke i odabrati opciju „Isprobajte novi Gmail“.

Oglas
Saša Urličić
Osnivač i glavni urednik bloga Vidi više. Zaljubljenik u tehnologiju posebno u gadgete s ekranima.

Vezani članci

Google ukida Inbox by Gmail

Nakon 4 godine postojanja Inbox by Gmail odlazi u povijest. Ta vijest je objavljena...

Google će prestati s skeniranjem Gmail poruka za ciljane oglase

Najpopularniji svjetski e-mail servis Gmail bi trebao prestati skenirati poruke korisnika kako bi isporučio...

Gmailify – koristite Gmail aplikaciju bez @gmail mail adrese

Gmail je još 2014. godine omogućio korisnicima drugih mail servisa da koriste Gmail aplikaciju...

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Možda vas zanima

Aktualno

Samsung Galaxy A52s specifikacije

Samsung Galaxy A52s je novi telefon iz srednjeg ranga Androida s kojim će tvrtka pokušati konkurirati Xiaomi i OnePlus telefonima. Smartfon je nadogradnja Galaxy A52...

Redmi 10 – Novi cjenovno pristupačni Xiaomi pametni telefon

Ranije ovog proljeća Xiaomi je predstavio Redmi Note 10 kao jednog od cjenovno najpristupačnijih telefona s cijenom od oko 1400 kn. Sada je došlo vrijeme...

Google Pixel 5a će biti jeftiniji od Pixela 4a

Google bi trebao krajem ovog mjeseca predstaviti Pixel 5a, prema nekim najavama službeno predstavljanje bi se trebalo održati 26.kolovoza. Jedan od najočekivanijih Android telefona...