outlook.com beta izgled sučelja

Outlook.com nije popularan kao konkurentski Gmail, ali po tvrdnjama Microsofta trenutno ima oko 400 milijuna aktivnih korisnika.

Servis je lansiran prije 5 godina kako bi zamijenio zastarjeli Hotmail, a sada je redizajniran po treći put i opremljen novim značajkama.

Kako bi aktivirali novi dizajn Outlook.com potrebno je kliknuti opciju „Isprobajte novu beta verziju“, no ova opcija nije dostupna svim korisnicima, pa ćete možda trebati pričekati nekoliko dana da vam postane dostupna.

Ako ste nestrpljivi umjesto otvaranja Outlook možete putem ovog linka  https://outlook.live.com/mail/#/inbox i onda ćete aktivirati novuu betu.  Ukoliko želite možete se u bilo kojem trenutku vratiti na stari izgled.

Novi dizajn

Dizajn je sada ponešto promijenjen pa je tako traka za pretragu iz gornjeg lijevog dijela prebačen u sredinu, odnosno poravnat je s dijelom gdje su mailovi. U inboxu sada su vidljivi sažetci privitaka iz e-mail poruka, odnosno više nisu označeni samo s spajalicom.

Ukoliko se u privitku nalaze fotografije tu ćete moći vidjeti prvih nekoliko fotografija iz svakog e-maila. Dodana je Quick Suggestions značajka koja omogućava lakši unos informacija o letovima, restoranima ili rasporedima u vaše razgovore.

Po uzoru na aplikacije za dopisivanje poput Facebook Messengera i Outlook.com je dobio podršku za animirane gifove, a dodani su i novi „emojii“.

Microsoft ima u planu dodati još novih značajki u idućih nekoliko mjeseci poput poboljšanja Kalendara. Ovisno o povratnim informacijama korisnika odlučiti će se koje će od tih značajki biti dostupna i u finalnoj verziji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here