Android Marshmallow statua

Google je danas objavio kako nova verzija Androida će imati naziv Marshmallow i oznaku 6.0.

Još u svibnju na I/O konferenciji Google je najavio da radi na novoj verziji Androida M, koja je dostupna na nekim uređajima kao developer preview. Već nekoliko godina je tradicija da se na dan predstavljanja nove verzije ovog mobilnog operativnog sustava u Mountain Viewu otkrije nova statua koja simbolizira novu verziju Androida, pa je to bio slučaj i ove godine.

Na blogu tvrtke je objavljeno da programeri mogu već preuzeti Android 6.0 SDK kako bi svoje aplikaciji prilagodili novoj verziji.

Probna verzija za programere je dostupna za Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9 uređaje i može se preuzeti s android-developers.blogspot.com stranice.

Pretpostavlja se da će Android 6.0 Marshmallow izaći na dva nova Nexus uređaja koja bi trebala izaći kasnije ove godine.

Android 6.0 Marshmallow neće donijeti neke velike izmjene kao što je bio slučaj s Android 5.0 Lollipopom. Novina je što će korisnici moći odabrati kojim će informacijama pojedina aplikacija imati pristup, uvodi se bolja podrška za senzor za otisak prsta putem koje će se autorizirati Google Pay mobilno plaćanje. Također, prema nekim testovima  Android 6.0 Marshmallow bi trebao produljiti vijek trajanja baterije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here