Nokia 8 blue, steel, gold blue i gold copper

Zadnjeg dana tekućeg mjeseca svijetlo dana bi trebala ugledati Nokia 8, koja bi trebala biti najjači Android smartfon HMD Globala.

Iz Njemačke stižu informacije da Nokia 8 će imati Qualcomm Snapdragon 835 čip kojeg imamo u OnePlus 5 u kombinaciji s 4 GB radne memorije. Telefon ima oznaku TA-1004 i nedavno je prošao FCC verifikaciju što je posljednji korak prije predstavljanja. Nokia 8 bi trebala imati 5.3 inčni ekran u QHD rezoluciji od 1440×2560 piksela.

Po uzoru na Huawei partnerstvo s Leicom, HMD Global se odlučio za suradnju s tvrtkom ZEISS na razvoju senzora kamere. I u ovom slučaju se radi o dvije kamere na leđima, no trenutno nije poznato hoće li jedna kamera imati monokromatski senzor, a drugi u boji ili je u pitanju neka druga tehnologija kao što je širokokutni objektiv na LG G6.

Nokia 8 bi trebala imati 64 GB interne memorije proširive putem SD kartica, aktualni Android 7.1. Nougat i prednjicu presvučenu Gorilla Glass 5 slojem. U planu su 4 varijante boja – blue, steel, gold blue i gold copper, a cijena bi trebala biti oko 600 eura.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here