Nokia 8 pametni telefon i Android Oreo logotip

HMD Global obećao da će nove Nokie među prvima dobiti nadogradnju na Android 8 Oreo i izgleda da su to obećanje i ispunili jer spremna je nadogradnja za Nokiu 8. Tu vijest je objavio Juho Sarvikas, jedan od čelnika tvrtke na svom Twitter profilu.

U proteklih nekoliko tjedana Android Oreo za ovaj telefon je testiran od strane beta testera i sada kada su ispeglani svi bogovi spremna je finalna verzija. Potvrđeno je da je nadogradnja izašla za inačice TA-1004 i TA-1012, ali i vlasnici ostalih inačica ne bi trebali još dugo čekati na nju. S obzirom da Nokia telefoni dolaze s čistim Androidom bez nepotrebnih aplikacija to je sigurno jedan od razloga zašto ovi smartfoni će među prvima dobiti nadogradnju sustava.

Sama nadogradnja je „teška“ oko 1.5 GB i donosi već znane značajke Androida 8 Oreo poput slika-u-slici (picture-in-picture) i obavijesti u lebdećim točkama poviše ikona pojedine aplikacije i brže podizanje operativnog sustava.

HMD je najavio skoro pokretanje Oreo beta programa i za Nokia 5 i 6 pametne telefone, što znači da bi u idućih nekoliko tjedana nova verzija Androida trebala stići i za ta dva telefona.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here