Dizajn Nokia 2

Ove godine HDM Global je već predstavio nekoliko Nokia pametnih telefona baziranih na Android platformi.Osim Nokia 8 koji je tvrtkina perjanica, stiglo je još nekoliko modela (3,5 i 6) a sada je serija osviježena s novom Nokia 2.

Ovaj telefon sigurno neće zadiviti vas svojim karakteristikama jer se radi o najslabijem Nokijinom Androidu, no zato hoće cijenom od svega 99 €.

HDM Global kod ovog telefona potencira autonomiju baterije kao glavni adut. Baterija kapaciteta od 4100 mAh bi trebala izdržati do dva dana korištenja, a pod time se misli na 5 sati aktivnog korištenja telefona dnevno.

Već smo naučili da Nokije bazirane na Androidu dolaze s gotovo čistim Androidom 7.1.1. Nougat bez nekakvih sučelja odnosno skinova, pa po tom pitanju ni Nokia 2 nije iznimka.

Ono što bi vas moglo razočarati su tehničke karakteristike telefona. Nokia 2 dolazi s sada već vremešnim Snapdragon 212 chipsetom i sa samo 1 GB radne memorije što je premalo i za entry level uređaje.  Za pohranu podataka budući vlasnici će imati na raspolaganju 8 GB interne memorije proširive putem SD kartica.

Od kamera, Nokia 2 je opremljena 8 MP stražnjom kamerom s automatskim fokusom i LED flash osvjetljenjem kao i 5 MP prednjom kamerom. Dodajmo još da je dijagonala ekrana 5“, rezolucije 1280 x 720 px, da su dimenzije telefona 143.5 x 71.3 x 9.30 mm i da ima utor za slušalice 🙂

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here