Nokia 6 2018 zaslon

Među prvim pametnim telefonima koji su predstavljeni u ovoj godini je nova generacija Nokije 6. Kao i prošlogodišnji model i ovog možemo svrstati u gornji srednji rang Androida, a glavna razlika je dosta brži octa-core Snapdragon 630 chipset koji je zamijenio Snapdragon 430.

Za razliku od lani kada su u ponudi bile izvedbe s 3 i 4 GB RAM-a,  Nokia 6 (2018) dolazi isključivo s 4 GB radne memorije.

Najveća razlika u dizajnu je što je senzor otiska prsta preseljen s prednje strane na stražnju a kapacitivne tipke zamijenjene su softverskim, pa je samim time okvir ispod ekrana znatno manji.

Ostatak dizajna nije previše promijenjen, te se i ovdje koristi kućište od anodiziranog aluminija što daje posebnu čvrstoću okviru.

Skener otiska prsta i kamera na Nokia 6

Na prednjoj strani Nokia 6 (2018) ima 5.5“ ekran u FHD rezoluciji poviše kojeg se smjestila 8 MP kamera (f/2.0, 1.12 µm), dok se na stražnjoj strani nalazi 16 MP (f/2.0, 1.0 µm) kamera s faznim automatskim fokusom. Što se tiče interne memorije u ponudi su verzije s 32 i 64 GB memorije koja je proširiva putem SD kartica kapaciteta do 128 GB.

Od konekcija Nokia 6 (2018) podržava 4G LTE, Wi-Fi, GPS, Bluetooth, USB OTG, FM radio i USB C utor. Iako je najavljen Android 8 Oreo za ovaj telefon, prvi primjerci će dolaziti s starijim Android 7.1.1. Nougatom.

Telefon će u ovoj prvoj fazi biti dostupan na kineskom tržištu po cijeni od oko 200 €, no postoji velika šansa da kasnije ove godine krene i put Europe.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here