Render LG V30

Prije dvije godine LG je lansirao V seriju smartfona u kojoj su do sada izašli V10 i V20. Unikatnost ovih mobitela je dodatni zaslon smješten iznad glavnog zaslona koji služi za prikaz notifikacija.

Ove godine će LG otići još dalje i novi V30 opremiti dodatnim „slide-out“ zaslonom koji će se izvlačiti ispod glavnog zaslona. Prvi je ovu informaciju prenio g. Evan Blass čije su se glasine uglavnom pokazale točnima.

On je, kao i inače, na svom Twitter profilu objavio dizajn LG V30 prototipa kao i nekoliko rendera na kojima je vidljivo da dodani zaslon neće služiti samo za obavijesti već će imati veću prijemnu. Na njemu će moći biti tipkovnica, prečaci, audio kontrole kao i razne druge opcije.

Po izgledu ovaj uređaj podsjeća na BlackBerry PRIV, no BlackBerry umjesto zaslona na izvlačenje ima fizičku tipkovnicu.

Šuška se da će V30 imati 6 GB RAM-a, 128 GB memorije proširive putem SD kartice, USB-C utor, 5.8“ QuadHD+ zaslon ali i novi Android 8.0 koji bi do predstavljanja ovog telefona trebao izaći. Za očekivati je da će V30 biti baziran na Qualcomm Snapdragon 835 čipu i biti će prvi pametni telefon ovog proizvođača s tim čipom s obzirom da LG G6 koristi prošlogodišnji Snapdragon 821.

Da li telefon stiže na europska tržišta nije poznato, jer kao što znamo još uvijek aktualni LG V20 se ne prodaje u Europi. Razlog ovome je što Europljani nisu ljubitelji velikih zaslona, barem tako tvrdi LG.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here