LG G4 naslovna slika

Do službenog predstavljanja LG G4 je ostalo još nekoliko dana, a tvrtka je potvrdila da će uređaj krenuti u prodaju 31. svibnja ove godine i to na južno-korejskom tržištu. Prošle godine je isti slučaj bio s G3 modelom, kada je prvo postao dostupan na tom tržištu, a nekoliko tjedana nakon toga i u ostatku svijeta.

Vlasnici u toj državi moći će i besplatno zamijeniti zaslon uređaja unutar prve godine korištenja ukoliko dođe do oštećenja, a dobiti će na dar i SD karticu kapaciteta 64 GB.

LG G4 Specifikacije

Zaslon

Od trenutno potvrđenih specifikacija, već je poznato da će LG G4 imati novi Quantum IPS zaslon rezolucije 2560 x 1440 px, koji će biti za 30 % svjetliji u odnosu na prethodnu generaciju, što neće utjecati na potrošnju baterije. LG tvrdi da ovaj zaslon ima bolji kontrast za 50 % od tradicionalnih QHD LCD panela koji se sada ugrađuju na smartphone zahvaljujući novom foto poravnavanju. Ova tehnologija poravnava tekuće kristale i smanjuje propuštanje svjetla što poboljšava omjer kontrasta.

Kamera

G4 će imati 16 MP stražnju kameru s  f/1.8 otvorom blende, dakle bolju od one na Galaxy S6 modelima koji imaju  f/1.9 otvor blende. Naravno, kao i prethodna generacija kamera na G4 će biti opremljena s OIS (optička stabilizacija slike) tehnologijom i laserskim auto fokusom koji bi trebao pomoći da u trenutku uhvatite željeni kadar za fotografiranje.

LG G4 kamera

Procesor i memorije

Još nije potvrđeno, ali prema posljednjim informacijama G4 bi trebao imati Snapdragon 808 chipset s osam jezgri na 1.8 GHz, a ne 810-ku kako se ranije pretpostavljalo koju koristi LG G Flex2, danas predstavljena Sony Xperia Z4 i HTC One M9. Od memorije tu su 3 GB radne memorije i 32/64 GB interne memorije + do 128 GB na SD kartici.

Baterija bi trebala imati kapacitet od 3000 mAh i biti će izmjenjiva.

Dizajn i dimenzije

Evan Blass, koji je i do sada davao uvijek točne informacije vezane za razne smartphone, je na svom twitter profilu objavio nekoliko fotografija koje uključuju dimenzije uređaja. Dakle, dimenzije bi trebale biti 149 x 75 x 8.9 mm. LG G4 dimenzijePoznato je da će LG G4 dolaziti s plastičnim, no i kožnim stražnjim poklopcem, što potvrđuju slike koje su objavljene na već nekoliko izvora.

LG G4 stražnji poklopac

 

Software

U ovom trenutku nije poznato hoće li G4 doći s Androidom 5.1 ili 5.0, no sigurno je da dolazi s novim LG UX 4.0 sučeljem.

Cijena i datum izlaska

Pretpostavlja se da bi cijena uređaja na svjetskim tržištima trebala biti oko 500 €, (dakle slična onoj koju je imao i LG G3 kada je izašao prošle godine).

Update 30.4.2015.

Nakon jučerašnjeg službenog predstavljanja, na britanskom siteu Clove.co.uk objavili su cijenu koja je ipak veća od očekivane i iznosi 500 £, odnosno oko 700 €, koliko je potrebno izdvojiti za verziju s plastičnom maskom, dok ona verzija s kožnim maskom košta oko 740 €. Dakle, LG G4 neće biti jeftiniji od Galaxy S6, što je bilo očekivano. Na istom siteu je objavljeno kako bi G4 trebao stići u ruke budućih vlasnika 28. svibnja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here