LG G4 render

Dan nakon što je LG predstavio novo sučelje LG UX 4.0, iz tvrtke je stigla obavijest kako će ovogodišnji flagship LG G4 biti predstavljen 28. travnja.

Kako se datum predstavljanja bliži, poznato je sve više detalja veznih za ovaj pametni telefon. Prošlog tjedna je tako LG najavio kako su počeli proizvoditi 5.5 inčni zaslon za ovaj uređaj, koji bi trebao imati QHD+ rezoluciju od 2560 x 1440 px i bolji prikaz zbog korištenja raznih inovativnih tehnologija prilikom izrade ovog zaslona.

Jučer je izašao detalj vezan za kameru na LG G4, a to je da će imati f/1.8 otvor blende, dakle širi nego na Samsungovom Galaxy S6 modelu.

G4 će tako naslijediti LG G3 model, koji je predstavljen prošle godine, a tada je bio prvi uređaj s QHD zaslonom.

LG G4 event najavaOd ostalih specifikacija, ovaj uređaj bi trebao imati Snapdragon 810 chipset kojeg tvrtka već koristi kod modela LG G Flex2, a oko kojeg su se vodile mnoge polemike s obzirom da je Samsung odustao od navedenog chipseta zbog problema s zagrijavanjem. Na kraju se Samsung odlučio za vlastiti Exynos 7420 chipset koji se na testovima pokazao odličnim. Ispod poklopca trebalo bi biti 3 GB RAM-a, 32 GB interne memorije i podršku za SD kartice kapaciteta do 128 GB.

Prvi renderi prikazuju kako bi G4 trebao imati blago zakrivljen zaslon, no ne toliko koliko gore navedeni G Flex2.

Osim Samsung Galaxy S6, LG G4 će biti veliki konkurent HTC One M9 i još uvijek nepredstavljenom Sony Xperia Z4 pametnom telefonu, čije se predstavljanje očekuje u slijedećih nekoliko tjedana.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here