novi 5.5“ zaslon za LG G4

LG je najavio kako su krenuli u masovnu proizvodnju novog 5.5 inčnog zaslona koji će biti ugrađivan u LG G4 čije se službeno predstavljanje očekuje krajem ovog mjeseca.

Radi se o zaslonu s IPS matricom rezolucije 2560 x 1440 px  (QHD+), kakvu ima i još uvijek aktualni flagship pametni telefon LG G3, a i gustoća piksela je jednaka 538 PPI.

Glavna razlika u novom zaslonu je što bi trebao biti 30 % svjetliji, bez utjecaja na potrošnju baterije. Novi QHD+ zaslon ima veći raspon boja (120% od RGB spektra), odnosno daje bogatiji i precizniji prikaz. LED pozadinsko osvjetljenje kombinira plavi LED čip s crvenim i zelenim fosforom za bolju preciznost prikaza boja.

LG tvrdi da ovaj zaslon ima bolji kontrast za 50 % od tradicionalnih QHD LCD panela koji se sada ugrađuju na smartphone zahvaljujući novom foto poravnavanju. Ova tehnologija poravnava tekuće kristale i smanjuje propuštanje svjetla što poboljšava omjer kontrasta.

Posljednja novina na ovom zaslonu je to što je sami touchscreen sloj integriran u sam zaslon, umjesto da je stavljen na vrh, kao što je do sada bila praksa. Prema ovim informacijama, ovaj zaslon bi trebao biti glavna prednost LG G4 u odnosu na konkurente poput Galaxy S6 i HTC One M9 modela.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here