Youtube

Krajem rujna Google je objavio vijest kako će su skoroj budućnosti komentiranje sadržaja na YouTubeu vršiti isključivo putem Google+ profila.

Danas se ta promjena se počela primjenjivati na većini video zapisa na YouTubeu. Glavna razlika u odnosu na dosadašnji način komentiranja sadržaja je u tome što će se novi komentari prioritizirati (prikazivati na vrhu) ovisno o ljudima koji su u vašim krugovima na Google + društvenoj mreži. Do sada su se komentari na YouTubeu sortirali kronološkim redom ili broju lajkova.

Novi sustav komentiranja napravljen u suradnji timova s Google + i YouTubea uzima tri faktora prilikom određivanja popularnosti komentara – angažiranost komentatora na Google + zajednici, lajkovi (glasovi) za pojedini komentar i reputaciju komentatora.

Na ovaj način će se i „kazniti“ oni koji YouTube koriste za spamanje ili vrijeđanje drugih korisnika, a „nagraditi“ osobe koje su popularne na Google +.

Novi sustav komentiranja sadrži i mogućnost da vlasnici video zapisa mogu pregledati i odobriti komentare ili blokirati određene korisnike.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here