Whatsapp na pametnom telefonu

Oglasi na WhatsAppu je tema koja se provlači već duže vrijeme. Kako sada stvari stoje aplikacija u vlasništvu Facebooka bi iduće godina trebala dobiti oglase.

U Facebooku znaju da vjerojatno će mnogim korisnicima ova odluka ići na živce pa su se odlučili na manje nametljiv način prikaza oglasa u kojem bi se oni trebali prikazivati samo u Status kartici, ne i u razgovorima ni u kontaktima.

Tako ukoliko tu i tamo pogledate ako je neki od vaših kontakta podijelio objavio novi status tu ćete povremeno naići i na reklamu oglašivača. Ovo je vrlo slično Instagram pričama gdje se također koristi identičan način prikazivanja oglasa.

Koliko će ovakav prikaz reklama nekome smetati to ovisi prvenstveno koliko često pregledavate karticu s statusima. Prema vlastitom iskustvu statuse na Whatsappu i ovako rijetki objavljuju, tako da tu karticu rijetko i otvaram.

Korisnicima poput mene ovakvi oglasi i neće previše smetati, no onima kojima to možda smeta mogu koristiti neke od alternativnih aplikacija za ovu namjenu poput Telegrama koji je isto besplatan, a ujedno i ne sadrži oglase.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here