Kako blokirati automatsko pauziranje videa na YouTubeu?

Google je nedavno u YouTube uveo automatsko pauziranje reprodukcije videa ukoliko korisnik nije bio aktivan određeno vrijeme.

Za nastavak reprodukcije potrebno je da korisnik klikne na poruku da želi nastaviti gledati taj video. Iako Google nije službeno rekao zašto je uvedena ova značajka za pretpostaviti je da se radi o tome da žele reducirati broj pasivnih korisnika i povećati propusnost servisa. Nemali broj korisnika učita duže video zapise poput glazbenih mikseva i ostave ih da se vrte u pozadini.

- Oglas -

Isto vrijedi i za Playliste putem kojih korisnici YouTubea vrlo lako slušati svoju omiljenu glazbu bez otvaranja ponovnog web stranice nakon početka reprodukcije.

Iz perspektive Googlea ovo je loše i za oglašivače jer na ovaj način korisnici neće vidjeti skupo plaćene oglase na ovom servisu.

Zato je i uvedena ova poruka putem YouTube se želi uvjeriti da ste još uvijek uz vaše računalo i stvarno gledate što vam se prikazuje na ekranu. Naravno, tvrtka vam neće omogućiti da isključite ovu opciju, no zato je nedavno napravljen dodataka za dva najpopularnija web preglednika Chrome i Firefox.

Ovaj dodatak omogućava upravo da blokirate automatsko pauziranje videa na YouTubeu, odnosno zaobiđete taj iritantan potvrdni okvir za nastavak reprodukcije.

YouTube NonStop dodatak je napravio programer pod nadimkom lawfx i za Chrome ga možete pronaći ovdje, dok za Firefox se nalazi na ovom linku. Naravno, korištenje YouTube NonStop dodatka je potpuno besplatno.

U opisu je navedeno da korištenjem ovog dodatka nećete moći zaustaviti pojavljivanje navedenog potvrdnog okvira, ali više nećete morati kliknuti na poruku već će YouTube NonStop to napraviti umjesto vas.

Oglas
Saša Urličić
Osnivač i glavni urednik bloga Vidi više. Zaljubljenik u tehnologiju posebno u gadgete s ekranima.

Vezani članci

Kako blokirati pop-up obavijesti u Google Chromeu?

Mnoge web stranice traže od vas da im dopustite slanje obavijesti. Obavijesti putem web...

Kako pronaći spremljene lozinke u Google Chromeu?

Često se dogodi na se želite prijaviti na neku web stranicu no ne možete...

Kako zakazati Zoom sastanak?

Ukoliko radite od kuće kao mnogi ovih dana vjerojatno ste čuli za aplikaciju Zoom,...

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Možda vas zanima

Aktualno

Samsung Galaxy A52s specifikacije

Samsung Galaxy A52s je novi telefon iz srednjeg ranga Androida s kojim će tvrtka pokušati konkurirati Xiaomi i OnePlus telefonima. Smartfon je nadogradnja Galaxy A52...

Redmi 10 – Novi cjenovno pristupačni Xiaomi pametni telefon

Ranije ovog proljeća Xiaomi je predstavio Redmi Note 10 kao jednog od cjenovno najpristupačnijih telefona s cijenom od oko 1400 kn. Sada je došlo vrijeme...

Google Pixel 5a će biti jeftiniji od Pixela 4a

Google bi trebao krajem ovog mjeseca predstaviti Pixel 5a, prema nekim najavama službeno predstavljanje bi se trebalo održati 26.kolovoza. Jedan od najočekivanijih Android telefona...