youtube na imac

Google je nedavno u YouTube uveo automatsko pauziranje reprodukcije videa ukoliko korisnik nije bio aktivan određeno vrijeme.

Za nastavak reprodukcije potrebno je da korisnik klikne na poruku da želi nastaviti gledati taj video. Iako Google nije službeno rekao zašto je uvedena ova značajka za pretpostaviti je da se radi o tome da žele reducirati broj pasivnih korisnika i povećati propusnost servisa. Nemali broj korisnika učita duže video zapise poput glazbenih mikseva i ostave ih da se vrte u pozadini.

Isto vrijedi i za Playliste putem kojih korisnici YouTubea vrlo lako slušati svoju omiljenu glazbu bez otvaranja ponovnog web stranice nakon početka reprodukcije.

Iz perspektive Googlea ovo je loše i za oglašivače jer na ovaj način korisnici neće vidjeti skupo plaćene oglase na ovom servisu.

Zato je i uvedena ova poruka putem YouTube se želi uvjeriti da ste još uvijek uz vaše računalo i stvarno gledate što vam se prikazuje na ekranu. Naravno, tvrtka vam neće omogućiti da isključite ovu opciju, no zato je nedavno napravljen dodataka za dva najpopularnija web preglednika Chrome i Firefox.

Ovaj dodatak omogućava upravo da blokirate automatsko pauziranje videa na YouTubeu, odnosno zaobiđete taj iritantan potvrdni okvir za nastavak reprodukcije.

YouTube NonStop dodatak je napravio programer pod nadimkom lawfx i za Chrome ga možete pronaći ovdje, dok za Firefox se nalazi na ovom linku. Naravno, korištenje YouTube NonStop dodatka je potpuno besplatno.

U opisu je navedeno da korištenjem ovog dodatka nećete moći zaustaviti pojavljivanje navedenog potvrdnog okvira, ali više nećete morati kliknuti na poruku već će YouTube NonStop to napraviti umjesto vas.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here