WhatsApp na telefonu

Prošli tjedan svi korisnici WhatsAppa su obaviješteni o promjenama u uvjetima korištenja ove aplikacije. Svi koji žele nastaviti koristiti aplikaciju do 2.veljače moraju potvrditi da se slažu s ovim uvjetima ili neće moći koristiti aplikaciju.

Još 2016 svi koji koriste WhatsApp su mogli odabrati da li žele da dijele brojeve u svom imeniku, imena i nazive profila, statusne poruke i ostale aktivnosti s Facebookom (koji je vlasnik WhatsAppa). Međutim, ova promjena to poništava i sada Facebook ima pravo dijeliti ove podatke prikupljene putem svih svojih platformi.

Uz to, tvrtka ima pravo dijeliti ove podatke i s trećim stranama (čitaj raznim agencijama za oglašavanje) pa su mnogi korisnici s pravom zabrinuti. Prikupljanje meta podatka Facebooku znači mnogo jer tvrtka većinu prihoda zarađuje od upravo od oglašavanja, a na ovaj način daje personalizirane oglase.

No, kako je u EU na snazi GDPR koji vas upravo štiti od ovakvog zadiranja u privatnost, za sve one koji žive u EU pravila ostaju ista. Dakle, pravila ostaju kao i do sada i ovi podaci se neće smjeti dijeliti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here