facebook spajanje whatsapp mMessenger i Instagram

Facebook je objavio da planira spojiti infrastrukturu vlastitog servisa za slanje poruka Messengera s svojim naknadnim akvizicijama Instagramom i WhatsAppom. Ovo se kosi s izjavom da će ti servisi biti neovisni od Facebooka.

Facebook svoj Messenger ima praktički od osnutka servisa, no to ih nije spriječilo da 2012. kupe Instagram i 2014. kupe WhatsApp. Sada tvrtka planira nekakvu vrst spajanja tih servisa u jedan, no kako će to točno izvesti još nije poznato. Ovaj potez mogao bi mogao bi, osim korisnika, podići nezadovoljstvo i samih zaposlenika WhatAppa kojima je obećana autonomija ove aplikacije i koji su već imali dosta prigovora na najave takvog spajanja u ne tako davnoj prošlosti.

Prema izjavi tvrtkinog glasnogovornika ove tri aplikacije trebale bi i dalje ostati zasebne, no dijelile bi zajedničku infrastrukturu za slanje i primanje poruka. Ovim spajanjem korisnici bi dobili platformu koja je brza, jednostavana, pouzdana i privatna iako mnogi stručnjaci za zaštitu osobnih podataka smatraju da bi ovo moglo imati utjecaja na privatnost korisnika.

Ovo se pogotovo odnosi na korisnike WhatsAppa koji, osim broja telefona, ne dijele nikakve privatne informacije o sebi. BBC navodi da se u ovom slučaju radi o osobnom projektu samog osnivača Facebooka Marka Zuckerberga.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here