Google novi komentari na youtube

YouTube je danas najavio kako će uskoro uvesti novi sustav za komentiranje video zapisa i to putem Google + profila.

Ovaj sustav komentiranja će se postepeno uvoditi počevši već od ovog tjedna. Iz YouTubea su se na ovaj potez odlučili zbog velikog spama u komentarima, tako da se nadaju da će na ovaj način drastično opasti broj takvih komentara.

Rangiranje komentara više neće ovisiti isključivo o broju lajkova, već će biti personaliziraniji tako da komentari prijatelja i poznanika iz Google + društvene mreže će se nalaziti pri vrhu liste. Druga novina je uvođenje privatnih poruka između korisnika i razgovora koji će biti vidljivi samo vašim krugovima.

Stari komentari se neće brisati već će biti integrirani u novi sustav, no biti će nanovo rangirani.

Novi alati za vlasnike YouTube kanala

I vlasnici YouTube kanala će moći na novi način uređivati komentare. Tako će npr. biti moguće napraviti listu korisnika koji mogu komentirati određeni kanal. YouTube će omogućiti vlasnicima videa kreiranje liste s riječima koje će automatski komentar staviti u red za moderiranje, a biti će moguće i blokirati korisnike.

Novina je da blokirani korisnici neće više primati obavijest o blokiranju, već će i dalje vidjeti svoje komentare kada su logirani. Programeri smatraju da će na ovaj način biti manje spama  jer će korisnici misliti da je njihov komentar objavljen, pa neće kreirati nove račune.

2 Komentara

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here