Kingsoft Office Writer

Kingsoft Office je još jedan u nizu uredskih paketa programa, a po samom nazivu lako se zaključuje da se radi o besplatnom programu. Ovaj program je prvu popularnost stigao na mobilnim uređajima, dok verzija za PC i nije baš poznata prosječnim PC korisnicima.

Sučelje

Uspoređujući ovaj program s trenutno najpopularnijim besplatnim uredskim paketima OpenOfficeom i LibreOfficeom, prva stvar po čemu se Kingsoft Office razlikuje je sučelje. Dok sučelje prethodna dva programa izgleda kao da je iz ranih 90-tih, Kingsoft je napravio najmoderniju alternativu Microsoftovom Officeu.

Korisnici mogu sami odabrati jedan od ponuđenih „skinova“ kako bi prilagodili izgled programa prema svojim željama. Moguće je odabrati klasični izgled ili pak moderni izgled s karticama (uveden još u Officeu 2007). Kartični prikaz ima mogućnost i odabira boje (Elegant Black ili Water Blue).

Moduli

Kao i ostali alternativni uredski paketi i ovaj je kompatibilan s Microsoftovim paketom programa, a u sadrži tri modula – Writer, Spreadsheets i  Presentation.

Writer je tekstualni procesor (alternativa MS Wordu), Spreadsheets je modul za izradu i obrađivanje podatka u proračunskim tablicama (alternativa MS Excellu), dok Presentation modul služi za izradu multimedijalnih prezentacija. (alternativa MS PowerPointu).

Pregled dokumenta u karticama

Jedna od najzanimljivih opcija u Kingsoft Officeu je svakako podrška za pregled dokumenta u karticama. (isto kao u web preglednicima), tako da ukoliko radite s više dokumenta istovremeno nije potrebno se prebacivati iz prozora u prozor, već je dovoljno kliknuti mišem na karticu dokumenta.

Jedna od zamjerki ovom programu je što trenutno ne postoji rječnik za provjeru pravopisa na hrvatskom jeziku.

Sistemski zahtjevi

Podržani operativni sustavi: Windows 2000 / Windows XP, Windows Vista (32bit, 64bit), Windows 7 (32bit, 64bit) i  Windows 8

Minimalni sistemski zahtjevi: Pentium II 266, 128 MB RAMa, 200 MB prostora na HDDu.

Program se može besplatno preuzeti s Kingsoftove stranice, a instalacijska datoteka iznosi samo 40ak MB.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here