Openoffice.org je besplatna zamjena za Microsoft Office paket programa a program je  namijenjen poslovnim korisnicima.

Programi  u  Open Office paketu:

Writer – zamjena za MS Word, program je opremljen brojnim alatima i funkcijama. Također je moguće datoteke pohraniti i u PDF formatu, a može poslužiti i kao alat za izradu Internet stranica.
Calc – program sličan MS Excelu, alat ima dosta funkcija koje nisu dostupne u MS Excelu, tipa automatskog iscrtavanja grafova, a također nudi podršku za PDF format datoteka.
Impress – program za izradu multimedijalnih prezentacija  (sličan MS PowerPointu), ali nudi i mogućnost pohrane datoteka u SWF formatu pogodnom za pregledavanje u Adobe Flash Playeru. Program u sebi nema dovoljno predložaka, ali se oni mogu skinuti s interneta.
Base – program Base je zamjena za MS Access – omogućava izradu i izmjenjivanje baza podataka, izradu formulara.
Draw – program za vektorsko crtanje, sličan Corel Draw programu. Program je bogat raznim oblicima i linijama potrebnim za izradu nekog grafičkog  rješenja , a mnogo je jednostavniji za korištenje od sličnih programa.
Math –  program koji je zamjena za  Microsoft Equation Editor – služi za upisivanje kompliciranih formula u neku datoteku.

Dakle,  Openoffice.org  nudi besplatnu zamjenu svim programima iz Microsoft Office paketa, a svojim izgledom, funkcionalnošću, bogatstvom alata ne zaostaje za gore navedenim paketom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here