Microsoft office paket programa

Microsoft bi slijedeće godine trebao izbaciti novo izdanje Office paketa programa s jednokratnom licencom.

Iako su mnogi prešli na Office 365 način licenciranja putem pretplate, neki žele jednokratno kupiti program imati ga trajno. Tvrtka obično svakih nekoliko godina izbaci ove verzije Officea s trajnom licencom, a sada je aktualna verzija Microsoft Office 2019. U njoj se nalaze Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook i košta oko 2000 kn za jedno računalo.

S druge strane Office 365 licenca 10 € mjesečno za 6 osoba odnosno uređaja ili 7 € mjesečno za jednu osobu. S ovom licencom dobivate automatski najnovija ažuriranja, dok kupnjom jednokratne licence ostajte na toj verziji koju ste kupili, a dobivati ćete samo sigurnosna ažuriranja.

Prednost 365 inačice je što dobivate i 1TB prostora u OneDriveu za pohranu vaših podataka, kao i mobilne aplikacije za tablete i mobitele. Također, ovdje imate i pristup tehničkoj podršci ukoliko imate bilo kakvih problema.

Mnogi su mislili da će Microsoft 2019 biti posljednja verzija s jednokratnom licencom i da će Office 365 biti jedini način za korištenje ovog softvera, no izgleda da to neće biti tako jer u drugoj polovici iduće godine izlazi nova verzija s trajnom licencom.

U ovom trenutku tvrtka nije podijelila detalje o cijeni, dostupnosti po regijama i samom nazivu iduće trajne verzije Officea.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here