Novi Microsoft Office za sve one koji ne žele pretplatu

Microsoft bi slijedeće godine trebao izbaciti novo izdanje Office paketa programa s jednokratnom licencom.

Iako su mnogi prešli na Office 365 način licenciranja putem pretplate, neki žele jednokratno kupiti program imati ga trajno. Tvrtka obično svakih nekoliko godina izbaci ove verzije Officea s trajnom licencom, a sada je aktualna verzija Microsoft Office 2019. U njoj se nalaze Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook i košta oko 2000 kn za jedno računalo.

- Oglas -

S druge strane Office 365 licenca 10 € mjesečno za 6 osoba odnosno uređaja ili 7 € mjesečno za jednu osobu. S ovom licencom dobivate automatski najnovija ažuriranja, dok kupnjom jednokratne licence ostajte na toj verziji koju ste kupili, a dobivati ćete samo sigurnosna ažuriranja.

Prednost 365 inačice je što dobivate i 1TB prostora u OneDriveu za pohranu vaših podataka, kao i mobilne aplikacije za tablete i mobitele. Također, ovdje imate i pristup tehničkoj podršci ukoliko imate bilo kakvih problema.

Mnogi su mislili da će Microsoft 2019 biti posljednja verzija s jednokratnom licencom i da će Office 365 biti jedini način za korištenje ovog softvera, no izgleda da to neće biti tako jer u drugoj polovici iduće godine izlazi nova verzija s trajnom licencom.

U ovom trenutku tvrtka nije podijelila detalje o cijeni, dostupnosti po regijama i samom nazivu iduće trajne verzije Officea.

Oglas
Saša Urličić
Osnivač i glavni urednik bloga Vidi više. Zaljubljenik u tehnologiju posebno u gadgete s ekranima.

Vezani članci

Kako podesiti da Word sprema dokumente na računalo?

Svi alati u Microsoft Office paketu programa preferiraju snimanje datoteka na oblak odnosno njihov...

OneDrive i Office 365 uvode zaštitu od ransomwarea

Svi koji nisu napravili kopiju svojih podatka ransomware bi mogao napraviti velike probleme. Vrijedni...

Microsoft Office 2007 ide u mirovinu

Idućeg tjedna Microsoft Office 2007 ide u zasluženu mirovinu odnosno doseći će „End of...

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Možda vas zanima

Aktualno

Samsung Galaxy A52s specifikacije

Samsung Galaxy A52s je novi telefon iz srednjeg ranga Androida s kojim će tvrtka pokušati konkurirati Xiaomi i OnePlus telefonima. Smartfon je nadogradnja Galaxy A52...

Redmi 10 – Novi cjenovno pristupačni Xiaomi pametni telefon

Ranije ovog proljeća Xiaomi je predstavio Redmi Note 10 kao jednog od cjenovno najpristupačnijih telefona s cijenom od oko 1400 kn. Sada je došlo vrijeme...

Google Pixel 5a će biti jeftiniji od Pixela 4a

Google bi trebao krajem ovog mjeseca predstaviti Pixel 5a, prema nekim najavama službeno predstavljanje bi se trebalo održati 26.kolovoza. Jedan od najočekivanijih Android telefona...